Sociedad

L'Ajuntament i el Departament treballen per reubicar uns 750 alumnes de l'escola de formació professional ETG

El centre va quedar calcinat per l'incendi que va afectar l'entrada sud de Girona

La part afectada vista des de l'aire

La part afectada vista des de l'aire / ACN

L'Escola Tècnica Girona és un centre on s'hi estudiaven cicles formatius d'automoció, màrqueting i comerç internacional. Va quedar calcinada a causa de l'incendi, que va començar ahir a quarts de 10 de la nit, a la nau contigua, un concessionari de motos. Les flames es van expandir ràpidament per aquests dos edificis. Ara, Departament i Ajuntament estan treballant amb la direcció del centre per reubicar els seus alumnes. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha assegurat que ja tenen sistemes per fer classe en línia disponibles, "a causa de la pandèmia", però que busquen espais perquè hi facin les pràctiques.

El director del centre, Joan Moncanut, ha explicat que la principal prioritat són els alumnes. Volen reprendre les classes, si poden, dilluns vinent. "La reobertura de l'escola, ja vindrà" ha assegurat a Ràdio Girona.

La nau del concessionari de motos Basolí, focus de l'incendi, és un edifici de dues plantes i ha quedat completament malmès.

Un incendi que encara no es dona per extingit

Els bombers no donen l'incendi per extingit. Aquest matí encara hi havia deu dotacions de bombers remullant la zona. El cap de guàrdia de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Marquès, ha explicat que les tasques que estan fent són principalment les de desmuntar els sostres per anar apagant el foc, que es troba confinat entre xapa i xapa i crema el material aïllant.

Malauradament, això no es pot fer a tot arreu perquè "hi ha diverses tipologies de sostres" i alguns estan fets amb materials com fibrociment o de plàstic, que no aguantarien el pes dels bombers i col·lapsarien. Aquí, s'haurà d'esperar i deixar que finalitzi la combustió. Amb tot, un cop s'hagi actuat en les teulades més valentes (fabricades amb xapa metàl·lica), es podrà donar l'incendi per controlat "perquè estarà localitzat en parts de sostre, on no es pot accedir".

Origen, de moment, desconegut

Davant d'aquest escenari, s'ha descartat que l'origen de l'incendi sigui una antena telefònica com es pensava en un inici. I es continua investigant. "Encara en desconeixem l'origen, però no semblaria que fos una antena perquè encara funcionen amb normalitat", ha afirmat el cap de guàrdia de la Regió d'Emergències de Girona.

L'incendi a l'entrada sud de Girona no es dona per extingit

11:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677769578746/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad