Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Núria Ribó: "Si jo fos home sentiria molta vergonya al veure que altres homes són capaços de violar, agredir o matar a una dona"

Va ser corresponsal de TVE a Nova York i a Londres

Llapis de memòria de Núria Ribó (08/03/2023)

Llapis de memòria de Núria Ribó (08/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230308_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui, Dia de la Dona, hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de la periodista Núria Ribó.

El primer tema que hem escoltat és New York de Frank Sinatra, una cançó que transporta a la Núria l'any 1987, quan els seus amics li van organitzar una festa sorpresa just abans que marxés a fer de corresponsal de Televisió Espanyola a Nova York; "New York va ser la primera cançó que va sonar a la festa sorpresa... també recordo que l'Escribà -pare- em va fer un pastís amb la meva cara". A continuació ha sonat Private Dancer de Tina Turner; "soc una fanàtica de Tina Turner i em sembla un gran exemple per un dia com avui. Ella va ser una dona maltractada que va saber reinventar-se i rellançar la seva carrera... recordo que la vaig veure en directe a Montjuïc en un concert organitzat pel PSUC".

San Carlos Club dels Sirex és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de la periodista Núria Ribó; "em porta molts bons records de la meva adolescència... m'encantaven. A més, amb els anys vaig tenir la gran sort de fer-me amiga dels integrants de la banda. Sempre sonen a les meves festes d'aniversari". Tot seguit ha sonat Lobo Hombre En París de La Unión; "a part de la cançó, que m'agrada molt, l'he inclòs en la meva llista perquè està basada en el conte "Hombre Lobo" de Boris Vian, un artista polifacètic que sempre he admirat". Més tard hem escoltat Streets Of Philadelphia de Bruce Springsteen; "a part que em recorda a la meva etapa als Estats Units, el Bruce és un dels meus ídols de tota la vida. He fet autèntiques bogeries per anar als seus concerts i ja tinc entrades pel que farà a Barcelona aquest any".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la periodista Núria Ribó: Santa Lucía de Miguel Ríos -"el vaig conèixer treballant a Ràdio Barcelona. Des d'aleshores hem tingut molt bona relació"-, No Hago Otra Cosa Que Pensar En Tí de Joan Manel Serrat -"Serrat sempre ha estat present a la meva vida"- i, per acabar, ha sonat Purple Rain de Prince -"una altra cançó que em recorda la meva etapa a Nova York. Vull que soni al meu enterrament"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00