Sociedad

Judith Velez: campiona d'Espanya de rugbi després de ser mare

La gironina va guanyar el campionat autonòmic amb la selecció catalana un any i mig després de tenir el seu primer fill

Judith Vélez, sobre ser mare i jugar a rugbi

Judith Vélez, sobre ser mare i jugar a rugbi

10:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678373193295/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Fa uns dies l'Uni Girona anunciava que la seva jugadora Magalí Mendy havia estat mare. És una dona que viu professionalment de l'esport que ha fet un parèntesi per viure aquest moment amb unes garanties que -encara sense conveni col·lectiu- no arriben a les de la WNBA, on fins i tot hi ha previst que després, la família la pugui acompanyar als desplaçaments. Però què els passa a les dones que practiquen esports que encara no estan professionalitzats o que juguen en clubs no professionals?

Avui a l'Aquí Girona hem rebut a la Judith Velez, jugadora de rugbi del GEiEG, campiona d'Europa amb la selecció espanyola, ha estat MVP de la lliga, és mestre d'educació física a Cassà de la Selva. Tot just fa uns dies es va proclamar campiona d'Espanya amb la selecció catalana, derrotant a Galícia en la final, només un any i mig després de tenir el seu primer fill. Va decidir fer aquest pas en un moment que estava lesionada. "Mai m'hauria imaginat tornar a jugar, perquè tots els meus referents ho deixaven, després de ser mares" explica Velez. Reconeix, també, que "ha tornat d'una altra manera". "Continuo sent competitiva, però ara vull passar-m'ho bé i gaudir de les meves companyes".

Ser mare li ha canviat la forma de viure. "Abans anava al gimnàs cada dia, ara només vaig a un entrenament a la setmana", explica, "tinc més responsabilitats, haig de cuidar del meu fill i treballar" apunta i afegeix, que només coneix una dona més que hagi sigut mare i hagi continuat jugant: la seva exentrenadora, Coral Vila.

Escolta la conversa sencera, aquí:

Judith Vélez, sobre ser mare i jugar a rugbi

10:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678373193295/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad