Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Lluís Arcarazo: "Avui no es podria fer un programa com el Matraca, no!"

És el creador de sèries com "El Cor de la Ciutat", "Nit i Dia" o "La Sagrada Família"

Llapis de memòria de Lluís Arcarazo (13/03/2023)

Llapis de memòria de Lluís Arcarazo (13/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230313_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del guionista Lluís Arcarazo.

Abans d'entrar en matèria hem escoltat les sintonies de les sèries "Poblenou", "Nissaga de Poder" i "El Cor de la Ciutat"; tres de les moltes sèries en les quals el Lluís ha participat com a guionista. Tot seguit hem escoltat Göttingen de Barbara, una cançó que el transporta a la seva època escolar; "teníem un professor de dibuix, el senyor Codorniu, que ens posava música francesa mentre dibuixàvem... allà em vaig enamorar de la cançó francesa i de músics com Barbara o Georges Moustaki".

Still Believe de Herman Brood And His Wild Romance és el següent tema que hem trobat al Llapis de Memòria de Lluís Arcarazo, una cançó que li recorda els principis dels anys vuitanta, quan va deixar de treballar a una fàbrica de la Zona Franca i se'n va anar a Londres a trobar-se a si mateix; "vaig anar amb dues amigues i ens vam fer ocupes. El meu ídol d'aleshores era Herman Brood, un roquer holandès que, em sembla, també va ser noviet de Nina Häggen". A continuació ha sonat Please Please Please Let Me What I Want de The Smiths; "Els The Smiths i els The Cure és l'última música de pop-rock que em va interessar. El descobriment d'aquesta cançó va coincidir amb un canvi vital: vaig canviar de casa, de parella i de feina". Més tard ha sonat Two For The Road interpretada per Camil Alcarazo –el fill del Lluís – i Albert Bello; "el meu fill és músic. Només té dinou anys, però ja en fa deu que l'acompanyo pels escenaris de molts locals de Barcelona. És una experiència fascinant".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Lluís Arcarazo: A Margalida de Joan Isaac –"a part que vaig ser el guionista de la pel·lícula "Salvador", sempre m'he sentit molt connectat a la figura de Salvador Puig Antich"–, La Tirana de La Lupe – "a principis dels noranta vaig anar a Cuba i vaig al·lucinar amb el son i amb grups antics com El Guayabero, Sonora Matancera o La Lupe – i, per acabar, ha sonat Veles En La Mar de Remigi Palmero –"em recorda a Barcelona als últims anys dels vuitanta... una època especialment intensa"–.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00