Ocio y cultura

25 anys de casa museu Dalí a Portlligat

Gairebé 3 milions de persones han visitat el lloc on el geni del surrealisme hi va viure i crear durant cinc dècades

Una de les 19 imatges a l'exterior de la casa.

Una de les 19 imatges a l'exterior de la casa. / ACN

Girona

Una exposició fotogràfica commemora els 25 anys de l'obertura de la Casa Salvador Dalí. Son 19 instantànies escollides d'un total de 16.000 on el geni del surrealisme i Gala posen als exteriors de la casa per a l'òptica de Batlles-Compte, Melitó Casals “Meli”, Juan Gyenes, Oriol Maspons, Pietro Pascuttini, Carlos Pérez de Rozas, Ricardo Sans i Robert Whitaker.

Aquestes imatges van acompanyades d'un codi QR on Jordi Boixaderas, Rob Paterson i Eric Bonicatto posen veu a pensaments relacionats amb aquell espai que ajuden a tancar el cercle i a entendre aquell espai de vida i creació al que la parella va arribar el 1930 quan era amb prou feines una barraca de 22 metres quadrats sense aigua ni llum.

El Ministeri de Cultura va cedir l'espai a la Fundació Dalí l'any 1993 i es va convertir en museu el 1998. Des d'aleshores l'han visitat 2'8 milions de persones que han deixat a taquilla quasi 23 milions d'euros.

N'hem parlat a l'Aquí Girona amb el president de la Fundació Gala Salvador Dalí, Jordi Mercader.

Jordi Mercader, president de la Fundació Gala-Salvador Dalí

09:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678881065542/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad