Directo

SELECCIÓN ESPAÑOLA | Sigue en directo el Escocia-España en Carrusel Deportivo con Dani Garrido

Sociedad

Canvi de direcció a l'institut de Sallent on estudiaven les dues menors que es van tirar pel balcó

Educació assegura que és una decisió pactada amb l'actual director, que es farà efectiva quan acabi aquest curs

-FOTODELDÍA- SALLENT (BARCELONA), 24/02/2023.- Velas, flores y pancartas en el domicilio de la menor de 12 años que el pasado martes se suicidó saltando por el balcón de su casa en Sallent (Barcelona) junto a su hermana gemela, que continúa grave, un hecho que los Mossos d'Esquadra creen que se pudo deber a causas multifactoriales, entre ellas problemas por la identidad de género y el acoso escolar. EFE/Siu Wu / Siu Wu EFE

Barcelona-Sallent

El departament d'educacio ha decidit, "de forma consensuada" amb l'afectat, que l'actual director de l'Institut Llobregat de Sallent on estudiaven les dues bessones de 12 anys que el passat més de febrer van saltar des del balcó de la casa on vivien, no continuarà el curs vinent al capdavant del centre i serà substituït. Una mesura "positiva" segons la secretaria general del departament d'Educació Patricia Gomà que servirà per donar seguretat a les famílies que porten als seus fills al centre i que alhora "dona un canvi i un respir a una comunitat educativa que ha patit molt" per aquest cas.

El departament ha explicat també que ja ha enllestit els "més de 7 informes" que va encarregar per analitzar les arestes d'un cas que continuent titllant de "molt complexe". Informes de l'actual director, del tutor de la classe on estudiaven les menors, de la inspecció o de la unitat de suport a l'alumnat en situació de violències que "per primera vegada" ha recollit també la veu de la resta d'alumnes. Patricia Gomà ha explicat que el constingut dels informes és "reservat i confidencial" i que demà presentaran un escrit al jutjat d'instrucció que investiga el cas posant tota aquesta informació a disposició de la justicia.

Sense entrar en els detalls del que recullen els informes, Gomà ha reiterat que el que va passar a Sallent "és complicat, no té una explicació fàcil". La Secretaria general del departament ha evitat parlar de bullying però si ha reconegut que dins del grup classe hi havia "dinàmiques de relació conflictives" que es van intentar revertir "des de la direcció i amb mesures organitzatives".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad