Ocio y cultura

"L'esquerda és al cor d'en Vadó, que viu aclaparat per un trauma, la transformació vertiginosa del seu present i una societat cada cop més dividida"

L'esquerda, primera obra de l'escriptora blanenca Elisabet Moreno Boada, està ambientada en un port de la Costa Brava i retrata el declivi de la pesca i la complexitat de les relacions humanes

Elisabet Moreno, autora de L'Esquerda

Elisabet Moreno, autora de L'Esquerda

12:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679058563088/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

En Vadó, un vell pescador ja retirat, es veu obligat a tornar a fer-se a la mar amb en Mohammed; l'home de la seva filla i el pare del seu net. El primer dia que surten a feinejar amb una vella barca troben un cadàver que els complicarà la vida, els forçarà a entendre's i col·laborar però també farà reviure l'esquerda emocional que ha arruïnat la vida i turmentat l'existència recent d'en Vadó.

Així es planteja 'L'esquerda' (La Magrana), primera novel·la de la blanenca Elisabet Moreno Boada, una obra que retrata amb precisió la regressió de la pesca a la Costa Brava, la complexitat de la condició humana i el racisme evident i el latent de la nostra societat. Un text ric amb vocabulari mariner, construït a base de lectures, investigació i algunes jornades a bord per part de la seva autora.

Moreno explica que en Vadó és una mena de Walt Kowalski (personatge que interpreta Clint Eastwood a Gran Torino) de la Costa Brava, un misantrop que amaga un món interior complex però no exempt d'humanitat i també li ha servit d'inspiració del treball d'Ignacio Aldecoa a 'Gran Sol'. En Mohammed, el seu antagonista, és una persona discreta, que prova d'integrar-se malgrat que tot li va a la contra però que acaba revelant una força interior sorprenent.

Podeu recuperar l'entrevista que li hem fet a l'#AquiGirona.

Elisabet Moreno, autora de L'Esquerda

12:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679058563088/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad