Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

D'arruïnar-se a "guanyar" nou Òscars

Al 'Tot és comèdia' conversem amb el distribuïdor a Espanya de la millor pel·lícula als Òscars, 'Tot a la vegada, a tot arreu'

ENTREVISTA. Luis de Val

ENTREVISTA. Luis de Val

15:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679144932437/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Luis de Val, amb la seva companyia YouPlanet, és el distribuïdor a Espanya de la pel·lícula de l'any, flamant guanyadora de 7 Òscars, 'Tot a la vegada, a tot arreu', i de 'La Ballena', que també se n'ha endut dos. El film dels Daniels és una fantasia del metavers que va adquirir a la Berlinale, on cap distribuïdor espanyol l'havia volgut comprar. Va acabar sent la primera pel·lícula de YouPlanet que adquiria per distribuir en solitari, només amb el suport de Movistar. La van estrenar al juny i poc després ja estava disponible en digital, "una cosa que ens preocupava pel que fa a la pirateria, per això ens vam haver d'afanyar a estrenar-la. A Espanya és dels països on més es pirateja", comenta. El primer cop que la va veure diu que els va agradar "perquè era entretinguda, ens va semblar una proposta Marvel alternativa", ha explicat al 'Tot és comèdia' aquest dissabte. En aquell moment no s'imaginaven que mesos després guanyaria set estatuetes. "Aquesta pel·lícula representa molt bé el que som a YouPlanet, era una pel·lícula de públic i de plataforma, a més té influència del manga, que a mi sempre m'ha agradat", afegeix a la conversa. Recorda que just quan va saber que havia guanyat l'Òscar a millor pel·lícula ell estava al Festival de Màlaga, en una habitació d'hotel, des d'on van seguir tota la gala. "Va ser molt emocionant, tothom volia seguir aquest moment".

Resulta que el Luis va començar de ben jove a interessar-se pel cinema veient VHS de Terence Hill. Però no és estrany, forma part d'una nissaga de distribuïdors cinematogràfics: el seu pare (Luis de Val) va ser el creador de Manga Flims i la mare tenia un videoclub. A més, en Luis va créixer envoltat de glamur perquè la seva mare té una de les col·leccions d'objectes relacionats amb el cine i amb les estrelles de Hollywood més importants d'Europa. Primer va començar la seva carrera com a productor, "no volia ser distribuïdor perquè això ja ho era el meu pare, que a més ens diem igual, no volia ser ni el Luisito ni el Luis júnior", així que va decantar-se per produir. Li va demanar ajuda al seu pare, que va accedir-hi donant-li 100.000 euros "em va dir que val, però fes algo barato". La seva primera pel·lícula va ser 'FBI Frikis buscan incordiar', i més endavant, quan tenia 25 anys, 'Yo soy la Juani'. "La crisi se'm va passar per damunt. El 2012 em vaig arruïnar i vaig haver de tornar a començar", recorda, i és a partir d'aquest moment que llavors es decanta per fer de distribuïdor.

Aquesta pel·lícula està ara disponible a les plataformes i cinemes. Acabem la conversa parlant dels influencers, perquè YouPlanet a banda de distribuir cinema també és una empresa que representa aquests famosos. "Cada cop hi ha més joves que volen ser influencers perquè és un món que funciona, una indústria que cada cop està més madura", i creu que el fet que els influencers més rellevants siguin espanyols generen un important efecte crida.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad