Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La biblioteca popular, amb Marta Cava

Cinc recomanacions literàries amb veus de millennials

SECCIÓ. La biblioteca popular

SECCIÓ. La biblioteca popular

11:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679146696265/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta setmana la nostra bibliotecària de referència al programa, la Marta Cava, ens porta cinc propostes que tenen com a veu autors i autores millennials. Recomanem com sempre escoltar la secció per gaudir de la millor banda sonora:

1. No siguis tu mateix, d'Eudald Espluga (Destino) - Assaig on l’autor fa un retrat de tots els mil i un drames què vivim la generació millennial: la tristesa, la frustració, la nostra relació amb les xarxes, la nostra vida laboral... Tot ben escrit, sense ser feixuc, ple de referències pop i cites d'altres autors i autores que també han abordat aquestes qüestions. Millennials, esteu tristos? Frustrats? Llegiu aquest llibre.

2. Supersaurio, de Meryem El Mehdati (Blackie Books) - La Meryem és jove i tot just comença a treballar a Supersaurio, la cadena de supermercats més importants de les Canàries. La Meryem no sap si vol treballar aquí, però com li paguen, ho fa. La Meryem ha de treballar amb gent que l'odia i que són incapaços de dir bé el seu nom. La Meryem no veu el seu futur negre perquè està tan cansada que és incapaç de pensar en res. La Meryem té moltes preguntes i poques respostes.

3. El món es torna senzill, de Laura Gost (Empúries) - Un llibre que acompanya a la protagonista des de la seva adolescència fins que arriba a la trentena, on veiem com va canviant i evolucionant la seva vida des que mor la seva mare fins que ha de començar a assumir les seves responsabilitats com a persona adulta. Entremig, hi trobem les primeres relacions d’amor, els trastorns de conducta alimentària, les pors, els neguits, les pèrdues o el fer-se gran.

4. On ets, món bonic? de Sally Rooney (Periscopi) - L’Alice i l’Eileen són dues amigues que viuen lluny l’una de l’altra: una és una escriptora famosa que marxa a viure en un poble on ningú la coneix; l’altra, viu a Dublín on intenta sobreviure tenint una vida precària. A través del narrador i dels correus electrònics que s’envien, coneixem millor a les dues amigues, les seves feines, les seves relacions, les seves pors, angoixes i dubtes.

5. La pell del món, de Xavier Mas Craviotto (L’Altra Editorial) - Una noia torna a casa seva quan la seva mare està en els últims moments de la seva vida, tot i que no vol tornar a veure a ningú de la seva família, torna a prop d’ells. A partir d’aquí, anirem desgranant tots els dolorosos motius que van fer-la marxar, a través de tots els seus pensaments, els del seu germà i les converses que cadascú té amb els seus respectius psicòlegs, coneixerem tot el dolor i el silenci amb el qual han hagut de conviure els dos germans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00