Actualidad

Alumnes del Prat fabriquen un avió no tripulat que funciona amb hidrogen

Són estudiants de tercer curs de mecànica d'avions a l'institut Illa dels Banyols de El Prat de Llobregat, l'únic centre públic a tot l'estat que ofereix als alumnes la possiblitat d'aconseguir en 4 cursos 5 titols de grau en manteniment d'aeronaus reconeguts també per l'agència europea de seguretat aerea (EASA). En el projecte, que té finançament europeu participa també un centre de formació professional d'Albacete

REPORTATGE: Alumnes de l'institut Illa dels Banyols fan un avió no tripulat que utilitza hidrògen com a energia

REPORTATGE: Alumnes de l'institut Illa dels Banyols fan un avió no tripulat que utilitza hidrògen com a energia

03:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679325389601/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Prat de Llobregat

No és habitual que al mig d'una classe hi hagi una avioneta. Però és el que passat a la majoria d'espais de l'institut Illa dels Banyols (El Prat de Llobregat) que es l'únic centre públic a tot l'estat que ofereix als estudiants la possibilitat d'aconseguir en quatre cursos acadèmics, cinc títols oficials en manteniment d'aeronaus, equivalents als permisos oficials de l'agència Europea de Seguretat Aerea (EASA).

Els alumnes de tercer participen a més en un projecte compartit amb estudiants del Centre de Formació Professional Aguas Nuevas, a Albacete i també amb empreses del sector. El repte és dissenyar, muntar i volar un avió no tripulat de 25 kilograms de pes i 5 metres de llargada que utilitza hidrogen verd com a combustible i que en proves precedents, fetes amb un model més petit ha assolit una autonomia de vol de més de dues hores.

En Sergio Mainar, cap del departament d'aeromecànica i aviònica a l'institut explica que el projecte permet als alumnes abordar de manera pràctica coneixements que només van treballar de forma teòrica el primer curs i que normalment no necessiten per fer reparacions. Un dels alumnes, en Víctor explica que "en el dia a dia treballem amb avions que ja estan dissenyats, nosaltres no hem de canviar res, només arreglar-los. Però en aquest projecte refresquem els conceptes d'aerodinàmica, hem de fer també càlculs, aplicar les matemàtiques". . En Víctor es considera també afortunat d'estar treballant amb un model que fa servir l'hidrogen com a font d'energia. "Està clar que el futur de l'aviació és l'hidrogen i fer un projecte amb la font d'energia que marcarà el futur és bastant top".

Prop de 100.000 persones han passat enguany pel Saló de l'ensenyament

L'oferta de cicles de formació professional relacionats amb les ciències i la tecnologia, juntament amb els cicles de l'àmbit esportiu i sanitari han estat entre els que més interès han despertat en la 32a edició del Saló de l'Ensenyament que ha tancat portes aquest diumenge amb prop de 100.000 visitants, el que suposa un increment del 17% respecte a les xifres de l'edició de 2022. En l'àmbit universitari, els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d'empreses, dret, biociències o infermeria, així com els programes relacionats amb les ciències socials i jurídiques, l'arquitectura o la informàtica han estat alguns dels estudis més demandats pels visitants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00