Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Henrio: "Quan començava em van aconsellar que m'agafés abans un bon advocat que un mànager"

Amb disset anys va signar el seu primer contracte amb una discogràfica

Llapis de memòria de Henrio (22/03/2023)

Llapis de memòria de Henrio (22/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230322_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del músic Henrio –Enric Verdaguer– que acaba de publicar el disc "Somewhere, sometimes".

La primera cançó que hem escoltat és Blue In Your Eyes del mateix Henrio, un dels temes que formen part del repertori d'aquest darrer àlbum; "m'he buidat fent aquest disc i ha sigut una sensació molt catàrtica". A continuació ha sonat Money For Nothing dels Dire Straits, un dels grups que els seus pares escoltaven quan ell era petit; "a casa sempre s'ha sentit música anglosaxona de bandes com els Dire Straits, ACDC, Supertramp o els Beatles... i precisament Money For Nothing va ser de les primeres cançons que vaig aprendre a tocar amb la guitarra elèctrica. És l'època que volia ser guitarrista, després vaig començar a cantar i ja em vaig passar a la guitarra acústica".

Hallelujah de Jeff Buckley és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de l'Henrio; "va ser la cançó que em va fer descobrir la discografia de Jeff Buckley, al qual vaig escoltar moltíssim, i em vaig interessar en la seva manera de compondre". Tot seguit ha sonat Further Away de Lissie, un tema que el transporta a quan tenia divuit anys i es va mudar a Barcelona per estudiar comunicació audiovisual; "la Lissie va venir a fer un concert a Barcelona i vaig empaperar tota la ciutat amb cartells del seu concert, a canvi d'un parell d'entrades. Després vam coincidir fent copes en un bar i em va donar un consell molt interessant: abans d'un bon mànager, buscat un bon advocat". Més tard hem escoltat Blackbird dels Beatles, una cançó que li recorda la seva etapa d'estudiant de música a la Liverpool Institute For Performing Arts –fundada per Paul Mccartney–.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de l'Henrio: I Don't Want To Change You de Damien Rice –"un dels meus grans referents i el meu músic preferit per plorar"–, Jo Que Tant T'estimo del mateix Henrio –"és una de les cançons en català que he inclòs en el disc"– i, per acabar, ha sonat Masterpiece de Big Thief –"un dels grups contemporanis que més m'ha influenciat per la música que fan, però també per la seva filosofia i el que transmeten com artistes"–.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00