Política

Els comuns porten el cas Negreira al Parlament

Reclamen que el president de la Federació Catalana de Futbol comparegui per donar explicacions dels contractes amb Negreira

Joan Soteras durant un acte de la FCF. / FCF

Barcelona

El Parlament de Catalunya haurà d'abordar el cas Negreira. Com a mínim, una de les seves derivades. Segons ha pogut saber Ser Catalunya, els comuns han registrat aquest matí una petició perquè el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, expliqui els contractes que l'entitat va mantenir amb José María Enríquez Negreira, suposadament per a realitzar assessorament tècnic. Si la resta de grups no ho bloquegen, la compareixença es durà a terme en la Comissió d'Afers Institucionals de la cambra catalana. "Cal posar una mica de llum al tema perquè hi ha informacions que són una mica fosques i caldria que s'aclarissin", argumenta el partit.

Aquesta serà la primera vegada que el cas Negreira arribarà al Parlament. En Comú Podem considera pertinent portar-ho al terreny polític perquè la Federació Catalana de Futbol "està sotmesa al règim públic, rep subvencions i depèn del Consell Català de l'Esport" i, per tant, ha de rendir comptes davant la institució. De fet, el partit no descarta que, en funció de les explicacions que pugui donar Soteras, posteriorment es pugui reclamar la compareixença d'altres persones, tot i que de moment la petició es limita només a aquesta entitat.

Joan Carles Gallego sobre Negreira

00:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1680087515708/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el diputat dels comuns Joan Carles Gallego el que els ha "alertat" és "la coincidència temporal en la que finalitza la relació comercial entre el Futbol Club Barcelona i Negreira i l'inici de la relació comercial amb la Federació Catalana de Futbol". "Dona alguna ombra de dubte", ha admès en declaracions a Ser Catalunya. Per això reclamaran a la Federació que expliquin "quins són els motius pels quals van contractar a en Negreira, quin és l'objecte del contracte i quines relacions comercials tenien".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00