Sociedad

El servei d'atenció a infants víctimes d'abusos sexuals compta amb un nou edifici a Tarragona

En els darrers anys s'ha multiplicat per quatre els casos atesos al territori

Espai interior del Barnahus a Tarragona / ACN

Tarragona

El nombre de nens i joves atesos al Barnahus s'han duplicat en els darrers dos anys, passant de 100 anuals a gairebé 300. En total, 622 víctimes (la majoria nenes) han rebut aquesta atenció integral des del 2020 de tots els recursos en un mateix espai. Pel que fa a la taxa d'expedients oberts per motius compatibles amb abús sexual a Tarragona, l'any 2018 era de 3,8 cada 10.000 infants, el 2022 es va elevar fins als 18,1 a Tarragona.

L'objectiu del servei és posar la víctima al centre i aglutinar la feina dels diferents departaments que s'activen, des del policial i judicial fins a l'atenció de serveis socials o la teràpia. D'aquesta manera també s'evita la "descoordinació" que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reconegut que hi ha en alguns casos.

Desplegament arreu de Catalunya

A Tarragona el model va començar a caminar el 2020 en un lloc provisional del Complex Educatiu i ara ja hi ha un edifici propi dissenyat perquè sigui un espai amable i càlid.

Enguany es desplegarà amb 12 noves seus repartides per tot el territori finançades en part amb fons Next Generation. Pel que fa a l'àrea metropolitana, se n'instal·laran a Terrassa, Granollers, Mataró, Badalona, Barcelona i el Prat de Llobregat, a Manresa el de la Catalunya Central, a Girona, i a Lleida, a Vilanova i la Geltrú per la zona del Penedès, el de les Terres de l'Ebre s'ubicarà a Tortosa i, finalment, el de la Seu d'Urgell abastarà l'Alt Pirineu i l'Aran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00