Sociedad

Nova i espectacular fase d'obres a la Sagrera

Adif ha començat els treballs per construir la coberta de l’estació que es convertirà en el parc urbà més gran de Barcelona amb una superfície equivalent a 5 illes de l’Eixample

Vista de les obres de la coberta de l'estació de la Sagrera. / adif

Barcelona

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha començat a construir la coberta de l'estació de la Sagrera sobre les vies d’alta velocitat. Un espai que, un cop acabades les obres s'urbanitzarà i es convertirà en el parc urbà més gra de Barcelona amb una superfície equivalent a 5 illes de l'Eixample. La part central de la coberta de l’estació tindrà una lluerna que deixarà passar la llum del sol fins a vies i andanes.

La construcció de la coberta de l’estació és una de les fases més espectaculars i complexes per les dimensions dels mòduls prefabricats que s'utilitzen i la maquinària pesant que es necessita. Sobre la coberta de la Sagrera es farà el parc del Camí Comtal que, amb 40 hectàrees, serà el més gran de la ciutat, al marge de Collserola.

Imatge de com serà la coberta de l'estació de la Sagrera. / Adif

La part central de la coberta tindrà forma de piràmide invertida i una lluerna de 36 metres quadrats que deixarà passar la llum natural a vies i andanes. La que s'ha iniciat ara és una nova fase de la construcció de la futura estació intermodal de la Sagrera. Ara mateix s'hi està treballant en les vies d'alta velocitat que estan en la planta superior i també en la construcció del vestíbul que està en la planta del mig. El que ja està acabat és el nivell més baix, el de Rodalies, per on ja hi passen els trens de les línies de Mataró i Granollers.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad