Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Mario Gas: "La gent estimada que ha marxat es queda a viure en mi"

Va néixer mentre els seus pares estaven de gira per Sud-amèrica

Llapis de memòria de Mario Gas (11/04/2023)

Llapis de memòria de Mario Gas (11/04/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230411_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del director, actor i doblador Mario Gas.

La primera cançó que hem escoltat és una peça del compositor rus Dimitri Shostakóvich que forma part de la banda sonora d'Eyes Wide Shut –la pel·lícula pòstuma del director Stanley Kubrick-; "a part de simbolitzar el meu amor pel cinema, he escollit aquesta peça perquè em transporta als meus inicis teatrals i, en especial, em recorda al compositor –ja desaparegut- José Antonio Gutiérrez "Guti", amb el qual vaig treballar moltíssimes vegades". A continuació, ha sonat Me Lo Dijo Adela de Xavier Cugat i Abbe Lane, un tema que el transporta a l'època de la seva preadolescència, quan es colava en els cinemes de Barcelona a veure pel·lícules que no eren aptes per la seva edat. Més tard, hem tornat a escoltar la cançó Me Lo Dijo Adela, però aquesta vegada versionada pel Manolo Gas -germà difunt del Mario- i The Tinto Band Bang; "Enyoro molt al meu germà. Era una gran persona i un músic excel·lent. Encara recordo que, quan jo era nen, em despertava tocant peces de Beethoven al piano".

Walk On The Wild Side de Lou Reed és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del Mario Gas; "em porta de cap a principis dels anys setanta, quan tot estava per fer. Uns temps d'entusiasme i de projectes plens d'il·lusions". Tot seguit, hem escoltat la peça Koln Concert de Keith Jarret, una peça que el Mario afirma que qualsevol moment és bo per escoltar-la; "sempre em ve de gust escoltar aquesta meravella". Després ha sonat Young Americans de David Bowie; "Bowie per mi és un referent indiscutible, un geni absolut".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Mario Gas: Moanin' d' Art Blakey And The Jazz Messengers -"aquesta l'he inclòs en representació del Jazz, un gènere que m'encanta"-, Que Baixi El Teló cantada per Constantino Romero i Vicky Peña en el musical A Little Night Music que el mateix Mario Gas va dirigir -"una cançó molt especial cantada per dues persones molt especials per mi... una cançó que m'emociona profundament"- i, per acabar, ha sonat Saeta de Miles Davis –"aquesta cançó l'haurien d'enviar a l'espai perquè els extraterrestres sabessin qui és Miles Davis"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00