Sociedad

Verema sota mínims per culpa de la sequera

La producció de raïm caurà a més de la meitat, segons calculen els pagesos

Raïm a punt de collir / ACN

Tarragona

Unió de Pagesos calcula que la verema es reduirà més del 50% si no plou en les properes setmanes. Una quarta part de la collita de raïm a dia d'avui ja s'ha perdut, ja que els ceps que no tenen regadiu de suport -que són la majoria- estan patint molt per la manca d'aigua. A aquesta situació s'hi suma el preu, que en algunes ocasions no arriba a cobrir els costos de producció. Si les vinyes no donen rendiment, el principal temor és s'acabin abandonant, tal i com explica el coordinador del sindicat a l'Alt Camp, David Sendra: "si a més de lluitar contra els preus tenim males collites, això serà insuportable i molta gent haurà de plegar"

La disminució de collita comporta també menys feina, és per això que els pagesos demanen ajudes per poder fer expedients de regulació temporal al seu personal fixe per evitar acomiadaments.

Afectació a mig termini a les DO

Per la seva banda, els elaboradors creuen que aquesta mancança de raïm es notarà a mig-llarg plaç, ja que ara hi ha reserves de criança a les tines, segons explica la DO Montsant; Això sí, els vins joves de l'anyada seran més cars si es compleixen els pronòstics de verema escassa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00