Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Valentí Oviedo: "Hi ha una mica de rebel·lia en anar amb "traje" pel sector cultural"

Sota la seva direcció s'ha programat la primera òpera amb música electrònica del Gran Teatre del Liceu

Llapis de memòria de Valentí Oviedo (10/05/2023)

Llapis de memòria de Valentí Oviedo (10/05/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230510_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del gestor cultural Valentí Oviedo, que actualment ostenta el càrrec de director general del Gran Teatre del Liceu.

La primera cançó que hem escoltat és Marche Pour La Ceremonie Des Turcs del compositor Jean-Baptiste Lully; "aquesta va ser la primera peça de música antiga que vaig descobrir. A més, és una peça de música barroca, un gènere de la música clàssica que em torna boig". A continuació ha sonat Another Sunny Day de Belle And Sebastian; "és una cançó meravellosa i plena d'optimisme. Belle And Sebastien, per mi, va ser el grup que em va iniciar en el gènere indie. A partir d'aquesta descoberta –se'ls va recomanar un amic madrileny i els va anar a veure al Primavera Sound del moment- vaig començar a estirar el fil de la música indie i vaig descobrir altres grups meravellosos com Wilco o Artic Monkeys".

Te Lo Juro Yo, de Lola Flores, versionada per la seva filla Rosario Flores és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del Valentí Oviedo, un tema que el fa recordar les seves arrels familiars; "la meva mare i la meva àvia eren sevillanes, i elles em van inculcar aquest estil de música més coplero. A més, he triat aquesta versió de la Rosario Flores perquè, si t'hi fixes, té la mateixa estructura que una havanera". Tot seguit ha sonat Dame Estrellas O Limones de Family; "soc molt fan de Family i de l'únic disc que van publicar. Sens dubte, Family va marcar l'inici de l'indie espanyol i de grups com Dorian o La Habitación Roja". Més tard hem escoltat la banda sonora del musical Sunset Boulevard del compositor Andrew Lloyd Webber, una cançó que el transporta fins a la seva joventut, quan feia una secció de cinema a Cope Manresa; "representa la meva passió pel teatre musical".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Valentí Oviedo: Such Great Heights de The Postal Service -"simbolitza la meva passió per la música electrònica"-, Young And Beautiful de Lana del Rey - "l'he triat en representació de les grans dives de la música"- i, per acabar, ha sonat Poets Acts del compositor Phillip Glass.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00