Sociedad

Berga vol revalidar la majoria absoluta a Olot, mentre Ripoll s'acomiada de l'històric Munell

Ripoll tindrà nou batlle, després que l'històric Jordi Munell (Junts) opti per no presentar-se; i a Olot, l'actual alcalde Pep Berga busca revalidar la majoria absoluta

A dalt, Olot i baix, Ripoll

A dalt, Olot i baix, Ripoll / Ajuntament d'Olot i de Ripoll

Girona

L'àmplia victòria de Junts a Olot l'any 2019 ha permès a Pep Berga governar amb majoria absoluta els últims quatre anys. Ara el candidat repeteix com a alcaldable. Anna Barnadas (ERC), cap de l'oposició, passa el relleu a Josep Quintana, que serà alcaldable després de gairebé una dècada com a regidor. Buscarà ampliar els cinc edils que va treure en les passades eleccions. Són dues de les 8 llistes que s'han presentat en aquest municipi de 36.000 habitants.

La mobilitat és i serà un tema candent a la capital de la Garrotxa, que continua pendent de la construcció d'una variant que ressegueixi la població i que buidi algunes zones urbanes de cotxes i camions. Serà un mandat on també entraran noves concessions en l'àmbit del transport públic i la recollida de residus, que determinaran el futur de la ciutat.

Respecte a la mobilitat i amb el lema "El millor lloc on viure", el republicà Josep Quintana presenta un programa amb propostes per reformular el transport públic, facilitar la mobilitat a peu i en bicicleta. En habitatge, vol recuperar 1.800 pisos buits que té la ciutat. Per això proposen crear una oficina de rehabilitació.

Per la seva banda, Pep Berga, de Junts, busca mantenir-se a l'alcaldia amb propostes com ara acabar d'adequar la residència de l'antic hospital Sant Jaume o fer una piscina municipal coberta. Junts també aposta per millorar aspectes del dia a dia com el clavegueram, l'abastament d'aigua i la il·luminació.

Josep Guix, veterà del PSC, tornarà a encapçalar candidatura i Jordi Gasulla, activista en moviments socials com la PAH o la consulta sobre la Independència, serà l'alcaldable per la CUP. Caldrà veure com es reparteixen les 21 butaques de l'Ajuntament amb partits com Olot en Comú, que es torna a presentar després de quedar-se fora en les últimes eleccions; Olot +, un nou partit amb membres del Front Nacional i del PDCAT, i la també nova llista d'independents Activem Olot.

Eleccions Municipals 2023 - Olot

02:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684228435481/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Ripoll, l'actual batlle, l'històric Jordi Munell (Junts) no es presenta a la reelecció després de 32 anys a l'Ajuntament, 12 d'aquests com a alcalde. És moment de relleu amb una nova candidata Manoli Vega, actual regidora de comerç i turisme.

Vega vol ser continuista amb les polítiques de Munell i amb l'eslògan "El Ripoll per viure" continua apostant per promoure l'activitat econòmica i millorar aspectes com la seguretat i la neteja.

Reclamar millores en salut, que s'han anat retallant els últims anys és un punt recorrent a diversos programes electorals així com aconseguir la dobla via del tren o treballar per la projecció de Ripoll a l'exterior.

Ho apunta el principal partit a l'oposició, ERC, on també hi ha canvis de lideratge perquè Chantal Pérez, fins ara número 2, agafa el relleu de Roger Bosch. A part de mobilitat i serveis també proposen treballar per "singularitzar" Ripoll i fer-lo més visitable.

Joaquim Colomer, després de ser expulsat com a regidor de JUNTS, ha creat una llista independent 'Som-hi Ripoll' Enric Pérez repeteix com a alcaldable del PSC i buscarà repetir els tres regidors de les últimes eleccions, i la CUP -que ara té dos regidors- opta per un canvi amb el professor d'institut Dani Vilaseca com a alcaldable.

Caldrà veure si Sílvia Orriols, que va irrompre a l'Ajuntament l'any 2019 amb un discurs xenòfob que criminalitza les persones migrades, revalida la seva única butaca, ara sota les sigles del seu propi partit, Aliança Catalana.

Eleccions Municipals 2023 - Ripoll

02:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684228564381/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad