Sociedad

Neix una nova organització per democratitzar la intel·ligència artificial

Ja compta amb més de 300 adhesions a nivell internacional

L'obra digital de l'artista Refik Anadol feta amb IA / ACN

Tarragona

Una nova associació d'experts de la Universitat Rovira i Virgili alerta dels perills de la intel·ligència artificial i reclama la necessitat d'un organisme d'abast mundial que la controli.

Més d'una trentena de professionals de renom com l'arqueòleg Eudalt Carbonell o l'investigador Àlex Arenas reivindiquen a través de CivicAI la necessitat de democratitzar-la per evitar la manipulació, que es tingui en compte la participació i l'opinió ciutadana i que la societat en sigui conscient del seu ús, tant per estar alerta com per buscar oportunitats. Segons un dels promotors, Manel Sanromà, és una revolució sense precedents que avança a la velocitat de la llum: "és la revolució més important de la història i el que reivindiquem és que es doni veu a la gent als llocs de presa de decisions. Treballem per aconseguir un abast mundial, ja que és quelcom que afecta a la humanitat sencera".

Necessitat d'una agència mundial

Ara han fet un manifest i ja compten amb 300 adhesions de múltiples països. El seu horitzó és internacional, ja que no hi ha cap organització similar. Precisament per això asseguren que cal una agència mundial que treballi amb la intel.ligència artificial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00