Sociedad

"En la segona edició de l'Enre9 hi ha més preparació i altíssim nivell"

Entrevista a Enric Blasi, de la Descomunal, organitzadora del festival d'arts en viu Enre9, que celebra aquest cap de setmana la segona edició amb 60 espectacles

Un cercavila amb batucada i "Drago" ha donat el tret de sortida a la segona edició del festival d'arts en viu Enre9, amb 60 espectacles fins diumenge, totalment gratuïts, als barris de Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles.

Enric Blasi (Enre9): "Fer accesible la cultura a un barri estigmatitzat i que la resta de la ciutat vingui a aquest barri. Són els dos objectius del Festival Enre9"

06:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000044153/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Una gran cercavila inaugural, batejada com "Drago", de la companyia de Comediants La Baldufa ha donat el tret de sortida de la segona edició del festival d'arts en viu "Enre9" que omplirà de cultura popular, teatre, circ, música els barris de la Mariola, Blocs Joan Carles i Turó de Gardeny fins diumenge. S'han programat 60 espectacles (l'any passat no arribaven als 40) i s'hi compta amb la participació de 17 companyies professionals.

Segons Enric Blasi, de l'organització, afirma que l'Enre9 té dos objectius: "un és fer accessible de manera universal la cultura a un barri estigmatitzat on no sempre és fàcil que hi hagi aquesta opció i que s'hi puguin veure espectacles de qualitat. I l'altre objectiu és que la resta de la ciutat s'acosti a un barri on no s'hi acosti de manera habitual. Que s'hi acosti i que conegui racons de Lleida i que segurament no coneix".

Respecte a la primera edició, una primera diferència és que aquella es va fer en ple estiu i la d'enguany es fa a la primavera, cosa que pot fer més agradable l'assistència perquè no fa la calor del juliol i la segona que hi ha hagut més temps per preparar el festival. "Les diferències són que el treball al barri, el treball comunitari ha estat molt més intens i molt més productiu... perquè l'Enre9 és el fruit d'un treball anual que s'ha fet amb diferents col·lectius amb diferents entitats del barri. La part més important quant a millora respecte al primer any és que hi ha un treball comunitari més intens i s'han pogut teixir més xarxes". La idea, en definitiva, és veure arts en viu de qualitat de companyies professionals com la Baldufa, Xip Xap, El Centre de Titelles o Sol Picó però també veure altres manifestacions artístiques que sorgeixen de les persones del mateix barri i que, tot i no ser professionals, també mostren un alt nivell de talent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00