Sociedad

Qui serà l'hereu de Dulsat a l'Ajuntament de Lloret de Mar?

L'exalcalde dona suport a "Tots per Lloret" mentre Junts proposa Jordi Martínez

Eleccions Municipals - Lloret de Mar

Eleccions Municipals - Lloret de Mar

02:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684486828700/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lloret de Mar

A Lloret de Mar, hi haurà nou alcalde després que Jaume Dulsat posés punt final a vuit anys al capdavant del consistori, primer amb Convergència i Unió i els últims tres anys i mig amb Junts i gràcies a un pacte amb Esquerra i 4 regidors no adscrits del PSC. Però amb 11 llistes i amb pocs caps de llista que segueixin el resultat és més incògnita que mai i tot apunta que per arribar als 11 regidors que donen la majoria, els pactes estan cantats.

L'antic Junts per Lloret, la llista més votada ara fa quatre anys, s'ha dividit. Els drets electorals del partit se'ls han repartit entre Tots per Lloret, liderat per l'alcalde de l'últim tram de mandat, Albert Robert, i que inclou tancant llista a l'exalcalde, Jaume Dulsat. I Junts per Catalunya Lloret, amb Jordi Martínez al capdavant.

Martinez proposa un pla de xoc per al nucli antic, un manteniment acurat de les 'petites coses' que condicionen el dia a dia del ciutadà i allargar la temporada turística amb grans i petits esdeveniments. I proposa una regidoria per entitats i associacions

També és nou el candidat del principal partit de l'oposició, el PSC, que presenta Adrià Lamelas. També vol ampliar la temporada turística, estendre la rentada de cara més enllà del nucli antic i creu que cal millorar la seguretat.

També estaran al debat la mobilitat interna, els equipaments que li falten a la ciutat o la connexió amb l'exterior; recordem que Lloret és l'única població d'aquesta dimensió (gairebé 40 mil habitants) que no té tren.

Ciutadans, tercera força més votada el 2019 amb 4 escons, torna a presentar Jordi Hernández. Esquerra Republicana, amb 3 escons, presenta Albert Fernández, que porta 8 anys al consistori. Frederic Guich liderarà Lloret en Comú, que va obtenir 2 regidors. Força Lloret no es presenta (dona suport a Junts Lloret) i estarà en joc la cadira que deixen buida.

Independents per Lloret presenta Lara Torres, regidora d'Hisenda durant 4 anys sota les sigles del PSC i el PP -primera força que es va quedar fora de l'anterior consistori- presenta Miguel Moreno. També és una incògnita saber quin suport tindrà la formació xenòfoba Vox.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad