Sociedad

Trencadís polític a Blanes

Fins a 13 candidatures es presenten en aquest municipi de 38 mil habitants, on Àngel Canosa (ERC) buscarà revalidar el mandat

Eleccions municipals - Blanes

Eleccions municipals - Blanes

03:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684486879557/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Blanes

A Blanes, Àngel Canosa es presenta a la reelecció encapçalant Esquerra Republicana després d'afrontar en solitari el tram final de mandat quan es va trencar el pacte amb Blanes en Comú, amb qui compartia un empat a 5 regidors juntament amb els socialistes. El trencadís polític es pot esmicolar encara una mica més si tenim en compte que un dels pesos pesants de Blanes en Comú fa quatre anys, Rosa Aladern, es presenta liderant un partit local de nova formació: Grup Blanes i que de l'altre partit que va obtenir 5 regidors, el PSC, en va sortir Mario Ros que, com Aladern, ara torna a presentar-se encapçalant una nova llista, Blanes sí. És evident que el dia 29 a Blanes farà falta un mapa.

Propostes electorals

El republicà Canosa vol convèncer els seus veïns continuant posant el poble en marxa invertint en obra pública, serveis públics i un manteniment integral i continuat. Les coses del dia a dia. També vol connectar el passeig marítim amb el delta, un espai que no ha de deixar de ser natural, però que cal aprofitar en l'intent d'allargar cada cop més la temporada turística. Mirada a curt i a llarg termini.

El PSC, segona força el 2019, com ja hem dit, es veu forçat a canviar de cap de llista. Jordi Hernández ha establert un programa amb 5 línies mestres amb l'objectiu de reactivar el comerç, obrir l'administració al ciutadà, abordar aspectes socials com la soledat no volguda i ampliar la policia perquè falta seguretat. Com que això no es pot fer d'un dia per l'altre, proposa recuperar la figura del sereno.

El tercer en discòrdia, Blanes en Comú, buscarà capitalitzar la feina a l'oposició de l'últim tram de mandat, altre cop amb Jordi Urgell però amb un partit, aparentment, més cohesionat.

Junts per Catalunya, que va obtenir 3 regidors el 2019 aposta per un clàssic, Joan Felip, que va ser regidor per Convergència i Unió el 1987. I Ciutadans, un dels 5 que va assolir representació fa 4 anys amb 3 regidors, posa el número 2 Christian Ortiz al capdavant amb el repte de conservar alguna cosa del botí electoral en un espai pel qual també lluitaran el PP i Vox.

I és que la llista de partits que es presenten a Blanes arriba fins a 13, inclòs el Partit Democràtic Blanes d'Anselm Ramos, que va ser regidor en la primera dècada del segle 21 i que torna.Més enllà de la lluita de personalismes, la dinamització del nucli antic, infraestructures pendents com la piscina o la mobilitat haurien de centrar la campanya electoral. La majoria a Blanes s'aconsegueix amb 11 regidors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00