Sociedad

Roses busca respostes al problema de l'habitatge

Joan Plana (ERC) repeteix, mentre la seva companya de mandat, Montse Mindan (Junts) passa el relleu a Sílvia Ripoll

Port esportiu de Roses

Port esportiu de Roses / Wikipedia

Roses

A Roses, Joan Plana, intentarà seguir sent el primer republicà que és alcalde des del 1938, quan Baldiri Martí ho va ser. Plana va accedir a l'alcaldia a mitjan mandat en virtud de l'anomenat Pacte de Canyelles firmat amb Junts i Gent del Poble Roses, i va rellevar Montse Mindan, de Junts, que no tornarà a competir per l'alcaldia i ha cedit el lloc a la fins ara regidora d'urbanisme, Silvia Ripoll.

En les passades eleccions només 32 vots els van separar i la fragmentació va ser important perquè fins a 7 partits van obtenir representació amb una forquilla d'entre 1 i 4 regidors en un consistori on se'n necessiten 9 per governar.

Seguir enfortint culturalment la població, amb una oferta no només per al turista, ordenar la mobilitat i, sobretot, garantir l'habitatge a un preu digne per a tothom seran els eixos de campanya de Joan Plana, que es presenta per tercer cop tot i la seva joventut.

La candidata de Junts, Silvia Ripoll, coincideix amb Plana que hi ha un problema d'accés a l'habitatge i hi afegeix que caldria dotar el municipi d'un nou planejament urbanístic per generar noves oportunitats d'activitat econòmica. També pensa que cal acabar el front marítim traient l'aparcament de cotxes a primera línia.

Per darrera dels dos principals partits, el 2019 hi va quedar el PSC, que va obtenir tres regidors. El número 3 fa quatre anys ara és el cap visible, Josep Maria Martínez. Ciutadans, la quarta formació en nombre de vots ara fa quatre anys presenta cara nova, Samuel Caravaca mentre que Gent del Poble, que també va obtenir 2 regidors el 2019 i va ser clau per formar govern, torna a presentar Fèlix Llorens com a alcaldable.

Les dues últimes formacions que van obtenir representació en la cita electoral aposten per la continuïtat. Pere Gotanegra tornarà a ser l'aposta de Lliures per Roses i Manel Escobar el cap visible del PP. Tanca l'oferta electoral la formació xenòfoba Vox.

Al marge de l'habitatge i el front marítim, en l'agenda política hi ha el problema del Top Manta. De moment, ningú ha aconseguit trobar-hi una solució.

Eleccions Municipals 2023 Roses

02:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684764388233/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad