Sociedad

Santa Coloma tindrà nou alcalde i busca recuperar el lideratge comarcal

Junts i Esquerra aposten per cares noves, després d'un mandat tens

Eleccions municipals - Santa Coloma de Farners

Eleccions municipals - Santa Coloma de Farners

03:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684840122691/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Santa Coloma de Farners

A Santa Coloma de Farners, passi el que passi el 28 de maig, l'ambient serà molt menys carregat que els últims quatre anys, marcats per la trucada de l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, per aturar el pacte entre Junts, el PSC i Independents per Santa Coloma que s'havia tancat malgrat el 155. El resultat va ser un pacte forçat entre Esquerra, Junts i Independents partint l'alcaldia entre els dos primers i amb els Independents acabant sortint-ne al tram final de mandat.

I, en teoria serà més plàcid el mandat perquè els dos actors principals dels últims quatre anys ja no hi són. Joan Martí, d'Esquerra, s'aparta i tanca la llista en un simbòlic dissetè lloc i entra el professor d'institut Joan Casalprim i a Junts, Susagna Riera, que va acabar donant-se de baixa del partit després de ser condemnada per l'Audiència de Girona per haver filtrat informació mèdica, és substituïda per Carme Salamaña, i Salamaña i Casalprim ja tenen clar que, o s'entenen, o continuaran encallats.

El relleu de Martí a Esquerra, Joan Casalprim, té al centre de les seves polítiques la recuperació del pols comercial i industrial de la capital de la Selva.

Una diagnosi que coincideix, en bona part, amb la que fa la nova candidata de Junts. Carme Salamaña vol, a part d'impulsar el comerç i la indústria, fer complir la normativa de convivència en un municipi on, segons Junts, hi ha 150 pisos ocupats. També cal impulsar el turisme de natura i recuperar el sentiment de capital.

A Santa Coloma de Farners es presenten 5 llistes i la majoria s'aconsegueix amb 9 regidors. El 2019, ERC en va obtenir 6, Junts 5 i la tercera formació va ser Independents per Santa Coloma amb 2 regidors. Pep Prat torna a ser el cap de llista i aspira a pescar vots entre els descontents amb els dos partits majoritaris. També repeteix al PSC Bea Ventura amb el repte de, com a mínim, mantenir les 2 cadires assolides ara fa quatre anys. La CUP també en va aconseguir dos i presenta nou liderat, Ivette Casadevall, número 2 fa quatre anys i amb 4 anys d'experiència al consistori ara va com a número 1.

Més enllà del clima, s'hauria de parlar del pla urbanístic, vigent des de 1985, i de la piscina municipal coberta, tancada l'estiu passat perquè als seus gestors no els sortien els números i que va deixar al carrer una vintena de persones sense feina i 900 abonats sense lloc on capbussar-se.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad