Sociedad

A Salt, on un de cada tres veïns no podrà votar, ERC busca continuar governant

Repeteix l'actual alcalde, Jordi Viñas (ERC) i també el cap de l'oposició, Joan Martín (PSC)

Eleccions municipals - Salt

Eleccions municipals - Salt

03:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684925888483/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Salt

A Salt, una ciutat limítrofa amb Girona, un de cada tres veïns no podrà votar per aquestes municipals, perquè són persones de nacionalitat de països que no tenen acord de reciprocitat amb l'Estat Espanyol. Sense aquests vots, el republicà Jordi Viñas buscarà la seva tercera alcaldia. És alcalde des del juny del 2015, primer amb el suport de la CUP i en l'últim mandat, amb Junts per Salt que va ser la tercera força més votada el 2019.

En segona posició, el Partit Socialista amb Joan Martín al capdavant, va treure 5 regidors i es va convertir en el principal partit a l'oposició, on també hi ha estat la CUP amb Cristina Sibina al capdavant. Als comicis del 2019 Salt va ser l'únic municipi de Catalunya en obtenir representació VOX. Van entrar tres regidors, antics membres del partit també xenòfob Plataforma per Catalunya, amb representació a l'Ajuntament des del 2011.

Per aquestes eleccions, les cares seran conegudes perquè a part de l'actual alcalde també repeteix el cap de l'oposició, Joan Martín, pel PSC, Sergi Fabri al capdavant de VOX i Cristina Sibina a la CUP. Hi ha canvis a Junts, on Margarita de Arquer passa el relleu a Robert Fàbregas.

Completen l'oferta 5 partits més: el PP amb Julià Carpintero que es va quedar fora del consistori en les passades eleccions; En comú podem amb Tarik Cheriha, Unión Europea de Pensionistas, amb Antonio Rodriguez, Unim Salt Independents de Catalunya, liderats per Marisa Reverter i Valents, amb Felix Sierra.

Deu partits per vint-i-un regidors que representen 32 mil habitants en un mandat, on propostes d'educació, urbanisme i neteja tindran especial relleu. Perquè en els pròxims 4 anys veurem els primers passos del futur parc de Salut, que s'instal·larà entre Salt i Girona, amb el nou Trueta i les facultats de medicina i infermeria. Entre els diferents partits polítics hi ha consens en veure-ho com una gran oportunitat per transformar la ciutat i generar ocupació.

La sostenibilitat, la inclusió, la cultura i el futur són les línies principals del programa d'Esquerra Republicana. Viñas està convençut que cal continuar invertint en habitatge. El seu programa també inclou 5 milions d'euros per millorar plaçes, carrers i enllumenat, bonificacions dels tiquets de bus per a persones majors de 65 anys i fer arribar la Girocleta a Salt. En cultura, finalitzar la reforma de la factoria cultural Coma Cros, després que en aquest mandat, hagin desencallat el Centre d'Arts Escèniques el Canal.

Amb el lema "Ens movem per Salt" el socialista Joan Martín presenta un programa al voltant de tres grans eixos: el manteniment de l'entorn urbà, el futur i la seguretat. Vol direcció política en aquest últim àmbit per millorar la seguretat i la sensació de seguretat.

També proposen un programa per atacar les ocupacions amb motivacions delinqüencials, doblar els efectius de les brigades municipals. També promoure la formació dual i fer plans d'ocupació per col·lectius vulnerables.

Pel que fa als pactes posteleccions, que seran necessaris, s'ha de tenir en compte que Esquerra, el PSC, la CUP, Junts i Comuns han firmat compromís antifeixista per no arribar a acords per guanyar l'alcaldia amb cap força política que promogui discursos feixistes, racistes o discriminatoris.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad