El BalcóEl Balcó
Sociedad

El Balcó als grans concerts de Barcelona

L'equip del programa ha anat fins a Montjuïc per estar als espectacles de Coldplay i Elton John

El Balcó als grans concerts de Barcelona

36:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684951927187/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El primer de Coldplay

Avui dimecres és el primer dels 4 concerts de Coldplay a l'Estadi Olímpic de Barcelona que concentraran en total més de 200.000 espectadors. Dia d'eufòria pels qui tenen entrades, que es van esgotar en un sospir, i que encara ara hi ha moltes persones que miren d'aconseguir-ne alguna sigui com sigui. I a "El Balcó" no ens el volíem perdre, per això hem enviat allí al Joan Bofill i la Laura Polo Dalfó.

Des de dins l'Estadi Olímpic, en Joan ja ha copsat l'ambient dels primers fans que després d'hores de cua ja entraven al recinte, dues hores i mitja abans que la banda britànica comenci el seu concert. Les primeres persones a entrar ens han dit que "estan vivint un somni" o "que se'ls posa la pell de gallina escoltant la música de Coldplay, i que esperen que sigui un concert increïble". En Joan també ha trobat una família de Logronyo, que el pare els ha arrossegat a tots a venir, perquè fa més de 20 anys que es fan de la banda, i on per la filla petita, el d'avui és el primer concert de la seva vida.

A Montjuïc també hem conversat amb el periodista musical d'El País Luis Hidalgo, que aquest moment de concerts a Barcelona recorda a l'època daurada dels 90, amb les actuacions d'artistes com Madonna o Prince, i que la visita de Coldplay és un fet increïble "mai s'havia vist 4 concerts del mateix artista en un cap de setmana". Avui s'espera que a l'Estadi Olímpic hi siguin 50.000 persones, però que en total entre avui i fins diumenge passaran fins a 200.000 fans de la banda.

La cara i la creu del concert

A les portes d'entrada al recinte, la Laura Polo Dalfó ha trobat les dues realitats del concert de Coldplay: L'eufòria d'aquells que han pogut entrar. Com dues noies de 16 anys, la Paula i la Irene, de Barcelona i Cantàbria que han vingut amb tota la seva família a veure el seu primer concert de la banda britànica: "estem molt emocionades".

I l'altre costat de la moneda, ha sigut aquells que s'han quedat sense entrada o que en arribar al recinte els han dit que les seves no eren vàlides. És el cas de l'Ainoa i el Daniel, que havien comprat dues entrades a través de Twitter d'un noi que les revenia per 180 euros, i en el moment que han volgut validar les entrades per entrar al concert s'han trobat que els hi denegaven. Els han donat un paper assegurant que els tiquets bé eren falsos o estaven duplicats. Ells esperen poder utilitzar per denunciar l'estafa. Diuen que no són els únics, "i que ells dintre del que cap han tingut sort perquè són de Barcelona", però que s'han trobat que als voltants de l'estadi hi havia desenes de persones en la mateixa situació, entre elles gent vinguda de Mallorca o Bilbao.

L'últim d'Elton John

També aquest dimarts, Anna Puigboltas i Antoni Bassas han anat fins al Palau Sant Jordi per gravar la seva secció setmanal i per gaudir de la banda sonora de tota una generació: Elton John. "Jo no l'he vist mai en directe i l'he escoltat tota la meva vida", diu Bassas, que també admet que està "emocionadíssim". El cantant britànic l'ha acompanyat molt "ha subrallat o m'ha tret estats d'ànim", li ha explicat a Puigboltas.

Antoni Bassas escolta John des de l'any 1978, gràcies a una germana gran seva. La primera cançó que va escoltar el periodista és Don't Go Breaking My Heart, que no la tocarà durant el concert, però que li porta molt bons records amb la seva filla petita, Judith. La que sí que ha tocat, i amb la que ha començat el concert és Bennie and the Jets i, després d'un "Good Evening Barcelona!", ha arrencat amb Philadelphia Freedom. Entre el públic, observa bassas, molta varietat: "hi ha alguns que ho estan donant tot amb una passió i vivint la seva pròpia festa". Una d'elles, la Puigboltas, que vol els "76 anys d'aquest home", ha bromejat, "està absolutament en forma", coincideix Bassas. Torn de Sad Songs, una cançó molt especial pel periodista que ha jugat "tota la vida a fer els cors d'aquesta cançó".

Després de més de dues hores de concert, i un canvi de vestuari i ulleres, John segueix incansable: "i encara no ha acabat, encara no ha cantat Your Song", ha apuntat Bassas, que també ha reflexionat en què "ell i la seva música ho exploten tot". Quan per fi ha sonat, el periodista s'ha posat dret: "és un senyal de respecte", ha dit. Durant aquest temps, els dos periodistes han tingut temps de menjar crispetes, i creuen que el cantant "hagués estat a favor" de veure'ls menjar crispetes mentre el veuen, tot i que "la seva música és de caviar", ha dit Bassas.

Quan acaba el concert, amb la bata rosa posada, Bassas opina que han tingut la "sensació que se'ns n'anava, com un funeral en vida, un funeral divertit". El cantant ha desaparegut amb imatges d'ell caminant cap a uns dibuixos animats, amb un arc de Sant Martí de fons i passejos amb flors, molt Elton John. S'ha acomiadat agraïnt l'amor i la lleialtat del públic, a qui mai oblidarà. L'Anna, trista, ha lamentat que "no el veurem mai més", però Bassas l'ha calmat: "el veuràs per la tele i podràs sentir les seves cançons sempre que vulguis", i ha afegit, "jo t'enviaré les que he gravat, sempre podrem escoltar les últimes cançons d'Elton John a Barcelona".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00