Sociedad

Tres cares noves i una de coneguda es disputen l'alcaldia de Palafrugell

Repeteix l'històric Juli Fernández pel PSC, que competirà amb nous candidats de Junts, ERC i Som Gent de Poble, que el van allunyar de l'alcaldia en les últimes eleccions

Eleccions municipals - Palafrugell

Eleccions municipals - Palafrugell

02:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1685014315868/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Palafrugell

A Palafrugell, al Baix Empordà, el veterà Juli Fernández del PSC buscarà la majoria absoluta per governar. La seva llista ha estat la més votada en les últimes 4 eleccions, però només ha pogut ser alcalde durant un mandat i mig del 2011 al 2017 quan el van fer fora de l’alcaldia per una moció de censura. En les últimes eleccions va treure set regidors, els mateixos que Esquerra. I un pacte entre els republicans, els independents de Som Gent de Poble, i Junts el van deixar a l’oposició.

A conseqüència d’aquest pacte, ha sigut tres anys alcalde de Palafrugell Josep Piferrer, d’Esquerra i l’últim any, l’alcaldia l’ha ostentat Joan Vigas de Som Gent de Poble. En aquests comicis, cares noves perquè Piferrer no es presenta i passa el relleu a la seva número dos i regidora d’educació fins ara, Mònica Alcalà. Tampoc continua l’altre alcalde, Joan Vigas. El substitueix el farmacèutic Isidre Tenas, ex-número 3. Junts, que també va sumar al pacte, presenta un nou candidat, l’empresari David Martín.

A Palafrugell en Comú, que el 2019 va treure un regidor, l’ecologista Josep Ferrés agafa el relleu d’Alfons Rius. I Ciutadans, que també van treure un regidor a les últimes eleccions, no es presenten. Una cadira que buscarà Àngel Vila que continua al capdavant del PP, després de no haver obtingut representació el 2019. S’estrenen dues candidatures. Acció Municipal de Palafrugell, amb Samir el Boukrissi al capdavant i VOX, amb Adela Garcia.

Modernitzar l’Ajuntament, fent-lo més accessible és una de les propostes de Juli Fernández del PSC que també té clar que s’hauran d’aplicar mesures per garantir l’habitatge i per promoure l’activitat econòmica. Fernández que també vol fer una aposta perquè la cultura del municipi sigui un element de referència. També aposta pel sector turístic, motor del municipi i al mateix temps, per la protecció del paisatge i el territori.

Per la seva banda, al programa d’Esquerra Republicana, destaquen propostes com impulsar el comerç local i remodelar l'escorxador, per oferir-lo com un equipament cultural. També crear un centre de noves oportunitats, per acompanyar a les persones en l’àmbit de la formació i la inserció laboral. També fan propostes per preservar la costa i el patrimoni marítim. En aquest sentit, proposen activar una embarcació que faci tasques de manteniment i vigilància a les zones de fondeig.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad