Sociedad

"Necessitem una Lleida amb autoestima i això vol dir neta i bonica"

El president de la FAVLL, Toni Baró, posa el Pla General Municipal com a una de les prioritats per al nou mandat municipal

Toni Baró durant l'entrevista a Ràdio Lleida en tant que representant dels veïns i veïnes de la ciutat un cop passades les eleccions municipals.

Toni Baró (president FAVLL): "Que es vol revisar el projecte de l'estació d'autobusos? El que no entendriem és no tenir estació al 2030"

05:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000044558/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Coneguts els resultats de les eleccions municipals per al mandat 2023-27, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, assegura que una de les demandes que faria al nou alcalde és el Pla General Municipal. "Una cosa que no ha sortit gaire" durant la campanya, quan "el necessitem molt, en tan que model de com ha de ser la Lleida del futur. I aquest model, en gran part ve determinat per un Pla General Municipal que ha de determinar moltes altres coses. Reclamem que aquí hi hagi sentit de ciutat per part de l'alcalde però també per part de les altres forces perquè, evidentment, un Pla General s'ha de consensuar". Es tracta d'un pla amb què s'hi està treballant "des de 2012" i que hi hauria d'haver un compromís aquest mandat "de tirar-lo endavant" (i és que encara tenim vigent el del 1999!, afegeix).

També creu Baró que cal que hi hagi consensos "sobre el model comercial" de la ciutat. "Aquí demanaria generositat i s'arribés a acords". També cal arribar-hi en projectes ja en marxa com el Pla de l'Estació i el projecte de construir una estació d'autobusos -per cert, ja licitada- al costat de l'estació de trens, segons Baró: "el que no pot ser és que arribem als objectius del 2030 sense alguns dels equipaments que són imprescindibles, com l'estació d'autobusos". Per no parlar del polígon industrial de Torreblanca o l'alberg de temporers de Pardinyes.

Al respecte, Baró recorda que sobre aquest projecte, la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida "sempre hem tingut una postura que s'havia d'escoltar més als veïns". També demana concreció sobre l'ús que se n'ha de fer de l'edifici de les Josefines (al carrer Acadèmia), "un Pla de Mobilitat i un altre tema superimportant és el nou contracte de neteja perquè necessitem una Lleida amb autoestima. I la primera autoestima que necessitem és tenir una Lleida bonica i neta. També s'ha d'avançar en civisme i sancionar els incívics, evidentment".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00