Sociedad

"El càncer ens està arribant a tots, directa o indirectament"

Dia de la Col·lecta de l'Associació Contra el Càncer de Lleida amb 20 parades al carrer i 400 voluntaris a la ciutat de Lleida

Alguns dels voluntaris de l'Associació Contra el Càncer de Lleida recaptant donatius de ciutadans, als que "premiaven" la solidaritat amb una enganxina.

"El càncer ens està arribant a tots, directa o indirectament. És imprescindible col-laborar i estar al costat dels malalts", diu un voluntari del Dia de la Col·lecta de l'Associació Contra el Càncer de Lleida.

03:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000044771/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

"Una jornada com la d'avui remou moltes coses. Som una família molt gran i a casa hi ha hagut casos. I llavors quan ho has viscut molt d'aprop penses que tota aquesta gent que ajuda, tant als malalts com en la investigació que s'està fent... la veritat és que és imprescindible (col·laborar). Avui dia, el càncer ens està arribant a tots, d'una manera o d'una altra, directa o indirectament. Per tant, és imprescindible que siguem col·laboratius, no només econòmicament sinó acompanyant la gent malalta".

És l'Agustí Guasch, un dels voluntaris més veterans de l'Associació Contra el Càncer a Lleida . Avui, com fa cada any des de en fa molts, participa en el Dia de la Col·lecta, amb la guardiola i els gomets per recaptar diners al carrer per la lluita contra una malaltia que a partir del 2030 tindran un de cada dos homes i una de cada tres dones, segons els experts de l'associació.

Dades que també recorda la gerent, Eva Figuera, present en la taula informativa de davant la Paeria, una de les vint  que l'entitat ha tret al carrer en diferents punts de la ciutat de Lleida amb 400 voluntaris com l'Agustí Guasch. L'objectiu del Dia de la Col·lecta 2023 és superar els 15 mil euros de l'any passat. Uns diners que han de servir, recorda Figuera, per ajudar els qui ja estan diagnosticats i les seves famílies. Segons Figuera, l'últim any des de l'Associació contra el Càncer a Lleida han donat en ajudes prop de 30 mil euros a famílies i afectats de càncer. Pel que fer jornades de recapte com la d'avui són força necessàries, i més si després aquests diners fan falta per "un desplaçament, per una medicació que no entra (per la Seguretat Social), per una alimentació de primera necessitat, per pagar un mes de lloguer que aquella persona que no pot assumir... a més a més, del Banc de Perruques Gratuïtes, del material ortoprotèsic de prèstec gratuït o de qualsevol altra ajuda que; quan arriba a l'Associació contra el Càncer, necessita ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00