Sociedad

Nou rècord d'alumnes a les PAU

Prop de 42.000 alumnes faran els dies 7,8 i 9 de juny la prova d'accés a la universitat. La d'enguany havia de ser la darrera selectivitat amb el model actual, però la decisió del Ministeri d'Educació de congelar el decret que havia de regular el nou model fa que ningú s'atreveixi a pronosticar què passarà al 2024.

Barcelona

La prova que es trobaran els prop de 42.000 alumnes que a partir de dimecres vinent s'enfronten a les PAU segueix el mateix esquema que es va implantar l'any 2010: tots els estudiants procedents del batxillerat -32.698 en l'edició d'enguany- han d'examinar-se necessàriament de la fase general, que inclou els exàmens de llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història i una assignatura a escollir d'entre les obligatòries de cada modalitat, que poden ser llatí, matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials o fonaments de les arts. La mitjana d'aquests 5 exàmens -sempre que s'obtingui una nota mínima de 4 a cada matèria- juntament amb la nota mitjana dels dos cursos de batxillerat, dona la nota d'accés per als estudis universitaris.

A més, els estudiants que vulguin, poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre un total de 22 assignatures. Aquí necessiten tenir una nota mínima de 5 per ponderar els resultats amb un coeficient de 0,1 o 0,2, variable en funció del grau que vulguin estudiar. Aquests exàmens extra permeten sumar fins a 4 punts a la nota d'accés.

Es manté el sistema per triar la llengua dels enunciats

Com ja va passar en l'edició de l'any passat i d'acord amb el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el primer dia de les PAU els alumnes hauran d'omplir un formulari anònim on especificaran en quin idioma -català, castellà o aranès- volen els enunciats de les diferents proves que faran els tres dies següents. La conselleria ha descartat aplicar cap dels sistemes tecnològics que va provar el curs passat perquè considera que no suposen cap avantatge pràctic sobre el sistema emprat l'any passat, però, en canvi, incrementen el cost econòmic.

El curs passat un 97,2% van escollir el català com a llengua en què volien rebre els enunciats.

Els alumnes busquen estratègies i també evasió a les xarxes

Com cada curs, milers d'estudiants estan compartint aquests dies apunts, estratègies i també alguns mems per alleujar la tensió dels dies previs a les proves.

A partir d’aquest mateix divendres 2 de juny, l’alumnat ja pot consultar al Portal d’accés a la universitat la ubicació del tribunal on ha d’examinar-se. Pel que fa al resultat de les proves, la data màxima de publicació fixada és el 22 de juny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00