Sociedad

Barcelona informarà els autocars turístics de les zones i horaris més massificats per evitar col·lapses

BSM ha presentat al Congrés Internacional de Transport Públic organitzat per la UITP el seu projecte Zona Bus 4.0

Imatge d'una zona d'aparcament per a autocars a Barcelona / BSM

Barcelona

Barcelona farà un seguiment dels autocars de turistes que es mouen per la ciutat per evitar col·lapses en els principals punts d'atracció de la ciutat. BSM ha presentat avui al Congrés Internacional de Transport Públic el projecte Zona Bus 4.0 que oferirà informació sobre les hores de més afluència d'autocars a determinats punts turístics, de manera que els conductors podran decidir fer canvis a la seva ruta per esquivar les massificacions.

Actualment, els conductors dels autocars de turistes registren en una aplicació les parades que fan als diferents punts de la ciutat, de manera que BSM disposa d'una gran quantitat de dades sobre els llocs on s'aturen, el temps que s'hi estan i en quin horari ho fan. El cap de les unitats d'Estacions d'Autobusos, Zona Bus i SPRO de BSM, Albert Sant, explica que totes aquestes dades, processades digitalment, poden donar lloc a un sistema d'informació que ajudi a ordenar la circulació i evitar la concentració d'autocars turístics. BSM equiparà les zones d'aparcament dels autocars amb pantalles on es podrà llegir part d'aquesta informació. Per exemple, les places que hi ha disponibles a prop dels diferents punts d'atracció turística de manera que si, per exemple, la zona de la Sagrada Família està plena, el conductor pugui variar la ruta i visitar un altre espai que en aquell moment estigui menys massificat.

Les pantalles també oferiran informació als turistes que viatgen en els autocars sobre com moure's en transport públic per la ciutat per visitar els principals punts d'atracció turística de Barcelona.

El projecte Zona Bus 4.0 s'ha presentat aquest matí al Global Public Transport Summit de la UITP que es fa a Barcelona. Segons BSM, té un pressupost d'un milió d'euros i estarà a punt l'any 2025. Forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona, que l’Ajuntament va presentar per optar als fons europeus Next Generation.

Premi per l'AMBMobilitat

La Unió Internacional del Transport Públic ha premiat l'aplicació de mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, AMBmobilitat, en la categoria d'Integració Multimodal. El jurat ha destacat la seva accessibilitat i la quantitat de serveis que integra perquè a més d'informació dels diferents operadors de transport públic inclou també la possibilitat de demanar un taxi o informació sobre sistemes de mobilitat compartida i electrolineres.

L'AMBmobilitat és la més utilitzada del transport públic amb 180.000 usuaris mensuals i competia amb projectes de països com Alemanya, Índia i Dubai.

Els guanyadors dels UITP Awards es van anunciar diumenge durant la cerimònia que donava el tret de sortida a la cimera mundial de transport públic de la UITP a Barcelona. I també es van premiar l'Excel·lència Operacional de SMRT Trains Ltd, de Singapur; la Innovació Tecnològica de l'empresa Tmoney, de Corea del Sud, i MTR Corporation Limited, de Hong Kong; Brihanmumbai Electric Supply and Transport Enterprise (BEST), de l'Índia, en la categoria de Clima i Salut; una campanya de màrqueting de l'empresa STIB, de Bèlgica, anomenada "Els treballadors del Transport Públic tenen dret al respecte"; o MetroRio, de Brasil, pel projecte Dones Joves Aprenents: diversitat de gènere en la indústria del transport, en la categoria de Diversitat i Inclusió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00