Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Núria Prims: "Vaig marxar perquè em sentia atrapada"

Acaba d'estrenar la pel·lícula "Sica"

Llapis de memòria de Núria Prims (05/06/2023)

Llapis de memòria de Núria Prims (05/06/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230605_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'actriu Núria Prims.

La primera cançó que hem escoltat és Singing In The Rain de Gene Kelly; "quan era petita, el meu pare em portava molt sovint als Cinemes Maldà a veure pel·lícules antigues. Aquest crec que va ser el meu despertar de la fantasia de voler ser actriu i del meu amor pel cinema. A més, em vaig enamorar perdudament d'en Gene Kelly". Tot seguit ha sonat la peça Man With A Harmonica, composta per Ennio Morricone, de la banda sonora de la pel·lícula "Once Upon A Time In West", un tema que la trasllada a la seva infància; "el meu pare la posava molt sovint quan jo era ben petita, i em feia plorar desconsoladament. Les meves germanes grans, quan els meus pares no ho veien, me la cantaven a cau d'orella per fer-me plorar".

Al Vent de Raimon és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de la Núria Prims; "la meva mare la utilitzava per despertar-me quan era petita. La recordo cantant-la mentre jo encara estava al llit. Anys després, el primer concert al qual vaig portar al meu fill, quan encara era un nadó, va ser a un del Raimon. A continuació ha sonat Killing In The Name de Rage Against The Machine; "una cançó que em porta records molt divertits amb el meu fill, escoltant-la junts al cotxe, quan vaig decidir deixar la carrera d'actriu i marxar a viure a Menorca". Més tard hem escoltat Preludi de Roger Mas; "una cançó que em recorda al malaurat Agustí Villaronga. Ell va ser el culpable que tornés a ser actriu i l'enyoro moltíssim".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la Núria Prims: Smell Like Teen Spirit de Nirvana -"amb ells va néixer un grup musical que anava en consonància de com em sentia i necessitava viure quan era adolescent"-, Chan Chan de Buenavista Club Social -"el vespre que la vaig escoltar per primer cop, vaig pensar que ja em podia morir de tal plaer i pau que vaig sentir"- i, per acabar, ha sonat Aviones Plateados d'El Último de la Fila -"quan era preadolescent em servia per fugir d'aquest món tan cruel i incomprensible"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00