Salud y bienestar

Garantint oportunitats

La URV i Drets Socials impulsen un programa pilot per tal que joves tutelats i ex tutelats tinguin accés a la universitat

D’esquerra a dreta, Montse Pinent, vicerectora de Projectes Docents i Estudiants de la URV; Jordi Diloli, vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV; Carme García Yeste, comissionada de Relacions amb el Departament d’Educació; Josep Pallarès, rector de la URV; Núria Valls, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la conselleria de Drets Socials; Àngel Xifré, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona; Isabel Carrasco, cap del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Tarragona. / cedida

Tarragona

El nombre de joves tutelats i ex tutelats que volen accedir a la universitat s'ha multiplicat per quatre a Catalunya: 36 d'aquests joves estan interessats el curs vinent en accedir a estudis superiors a alguna facultat catalana a través del sistema de reserva de places, mentre que aquest any han estat vuit.

A banda, la URV Universitat Rovira i Virgili (URV) impulsa el programa “Amb-Èxit-Ed”, que s’inicia de forma pilot el curs 2023-24 amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat i que promou que no només accedeixin a la Universitat, sinó que tinguin el suport necessari per finalitzar amb èxit els estudis superiors. Concretament, recull que la Universitat i el Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència de Tarragona informin els adolescents tutelats a partir de 4t d’ESO, així com als educadors i altres professionals implicats en el seu seguiment sobre els itineraris per arribar a la universitat i altres informacions útils. Una vegada accedeixin a la URV, tindran un professor o professora referent de cada titulació, que seran formats per atendre aquests estudiants amb coneixement sobre el seu context social.

A més del seguiment acadèmic, aquests futurs estudiants tindran el suport econòmic de la Universitat per dinar al campus durant el curs i per adquirir el material necessari per a les pràctiques. També tindran el suport dels tècnics d’orientació universitària per resoldre els procediments administratius i accedir als serveis de la URV, i, al llarg dels propers anys, s’involucraran estudiants dels darrers cursos per iniciar un programa de mentoratge entre alumnat del mateix grau.

Els estudiants que participin al programa també adquireixen un compromís: presentar-se al 75% de les assignatures matriculades com a mínim i aprovar un nombre de crèdits igual o superior a la mitjana de crèdits aprovats pels estudiants del seu curs i titulació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00