Sociedad

Dues de cada deu persones que arriben centre de treball de la Fundació Pere Mata són autistes

El perfil d'usuaris ha canviat a causa del diagnòstic precoç, que permet evitar la cronificació de la malaltia i incrementar la qualitat de vida

Una de les treballadores del centre especial de treball de la Fundació Pere Mata a Reus / ACN

Reus

El nombre de persones autistes que arriben al Servei Prelaboral de la Fundació Pere Mata de Reus s'ha duplicat en els darrers anys a causa de l'increment de deteccions a edats primerenques: actualment un 19% tenen TEA i entre 25 i 30 anys, mentre que fa cinc anys eren un 8% i rondaven els 40 anys. El fet que cada vegada els diagnòstics es facin més aviat permet treballar per evitar que la malaltia es cronifiqui tal i com explica la coordinadora, Consol Franch: "detectar la malaltia a moments més primerencs ajuda que els més joves accedeixin als serveis i normalitzar la situació, que la persona tingui una bona qualitat de vida".

Alguns d'aquests nous perfils formen part del grup de 14 persones, totes amb un transtorn mental sever, contractades recentment per dur a terme tasques de producció contínua amb una nova màquina adquirida recentment.

Nou projecte per l'envelliment digne

D'altra banda, la Fundació ha començat a treballar amb part de la plantilla del centre especial de treball la seva jubilació per tal de garantir un envelliment digne. L'empresa ha impulsat un projecte pilot per complementar econòmicament la pensió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00