Sociedad

Més hores de socorrisme a les platges tarragonines

L'ajuntament ampliarà el servei després dels ofegaments dels darrers dies

Socorristes a la platja

Tarragona

La platja del Miracle s'ha convertit en el punt negre aquest estiu del litoral tarragoní, on hi ha hagut tres ofegaments mortals: La darrera víctima mortal va ser un turista italià de 40 anys que ahir va perdre la vida mentre intentava ajudar una parella que tenia dificultats per sortir de l'aigua. Aquest matí un home s'ha ofegat i ha estat traslladat en estat crític a l'hospital Joan XXIII.

Davant d'aquesta situació, l'ajuntament ha decidit prendre mesures: s'ampliarà el servei de socorrisme a totes les platges una hora més, fins a les 20h. També s'estudiarà abalisar amb boies algunes parts per tal de prohibir el bany quan hi hagi corrents marines o mala mar. A banda, s'instal·laran cartells informatius explicant el significat dels colors de les banderes i s'intensificaran els missatges d'alerta per megafonia davant de situacions de risc.

L'alcaldessa accidental, Montse Adan, explica que “es tracta de mesures que ja teníem sobre la taula a causa tant dels canvis d’hàbit en la societat com també per l’augment de corrents marines que s’observen i que considerem necessària la seva aplicació immediata”.

Més serveis respecte l'any anterior

Segons dades de Creu Roja, en el que portem d’estiu, s’han realitzat 562 assistències sanitàries a les platges tarragonines, 42 rescats i 3 ofegaments. Durant l’estiu de 2022, les assistències dutes a terme des del servei de socorrisme van ser 623, es van efectuar 12 rescats i no es va produir cap mort.

El Miracle ha estat la platja que més víctimes s'ha cobrat, tot i això, els experts no li atribueixen cap característica específica que la converteixi en més perillosa. El motiu dels ofegaments és el mateix en totes les platges, i no és altre que "els canvis de corrents marítims forts, que varien radicalment en un lapse de temps molt curt generant remolins", asseguren des de la Creu Roja.

Una de les víctimes mortals al Miracle va saltar des d'una roca. Des de Creu Roja reiteren que aquesta activitat està prohibida en aquesta platja pel risc que comporta. A més, intentaran minimitzar aquest perill mitjançant el personal de socorrisme i la cartelleria que es distribuirà per tota la zona. Si més no, el conseller de Medi Ambient, Guillermo García, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana, creu que "la situació és molt preocupant i cal fer pedagogia a la població".

Aquesta ampliació horària, que tindrà lloc fins al 31 d'agost, suposarà per l'Ajuntament un cost extra de 35.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00