Sociedad

"El pantà fa llàstima de veure"

Riudecanyes i Duesaigües són els dos municipis de la demarcació que entraran en fase d'emergència per la sequera. Segons els alcaldes, el consum ja està per sota dels 200 litres per habitant i dia, el topall màxim permès a partir de la setmana vinent

Pantà de Riudecanyes / ACN

Tarragona

Després de 30 mesos sense pluja i el pantà sota mínims - per sota d'1hm3-, els dos municipis que se n'abasteixen, Riudecanyes i Duesaigües, entraran properament en fase d'emergència, segons ha anunciat l'Agència Catalana de l'Aigua, el que suposarà limitacions de 200 litres per habitant i dia. Segons l'alcalde, Ernest Roigé, "els consums ja fa temps que estan per sota , segons les dades de l’empresa mixta del Consell Comarcal del Baix Camp, Comaigua. Per tant, en el dia a dia la ciutadania ja fa ara un ús responsable i no es notarà. El fet de no tenir indústria també fa baixar molt el consum". La supressió del reg agrícola, en canvi, sí que provocarà estralls, ja que hi haurà camps d'avellaners que es moriran i oliveres al llindar.

Nova regulació

L'ajuntament està preparant una nova ordenança de l'aigua per regular diversos escenaris, fixar límits i definir els estats de sequera. A banda, també es treballa per tal de tenir nous pous i que siguin una font alternativa per no dependre només de l'embassament.

"L'aigua de boca està garantida"

Ara el pantà té aigua que triplica el consum de boca anual. Ara bé, segons Roigé cada vegada té menys qualitat i és més difícil de potabilitzar per la presència de fangs i metalls. A mig termini, diu que si cal hauran d'abastir-se amb camions cisterna, quelcom que no contempla com a mínim fins d'aquí un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00