Sociedad

Begur posa les primeres 40 multes contra els que gasten massa aigua

La sanció va dels 750 als 3.000 euros i si reincideixen, se'ls disminuirà la potència de l'escomesa

Doll d'aigua.

Doll d'aigua. / Ajuntament de Begur

Girona

Després d'interposar multes per incomplir la prohibició d'omplir piscines en plena sequera, l'Ajuntament de Begur ja ha començat a sancionar aquells qui sobrepassen el consum diari d'aigua.

Son 40 propietaris els que han rebut una multa per consumir més aigua de la permesa, en alguns casos amb escreix i de manera reiterada. Després de monitoritzar 5.000 comptadors durant diverses setmanes, el consistori ja va fer un llistat d'un centenar d'usuaris que incomplien el decret de sequera i ara ha començat a sancionar.

D'acord amb el reglament de proveïment d'aigua potable de Begur, els imports de la sanció van des dels 750 € fins als 3.000 en funció de la gravetat. No només això; a aquells que reincideixin, l'Ajuntament els instal·larà un sistema per reduir de pressió de l'aigua que els arriba a casa. Això pot fer que hi hagi electrodomèstics o elements del circuit d'aigua que s'espatllin però, segons el consistori, el reglament ja estableix que no tindran dret a reclamar cap indemnització.

"El nostre compromís amb les directrius de l'estat d'excepcionalitat per sequera decretat per la Generalitat és ferm", assegura el regidor de Medi Ambient, Jordi González, en una comunicació emesa per l'Ajuntament. "Continuarem vetllant per complir totes i cadascuna de les mesures que recull", afegeix el regidor.

L'Ajuntament considera que es fan consums excessius quan els habitatges superen aquell equivalent a l'aigua que gastarien set persones. En aquells casos on, efectivament, hi hagi més de set persones vivint en una casa, es pot justificar el consum presentant la cèdula d'habitabilitat, on ja hi consta el nombre màxim d'ocupants de la casa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00