Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

Més de 100.000 passatgers i 54 creuers arribaran per mar a Tarragona durant aquest any

La temporada ja va per la meitat de les operacions i, a dia d'avui, es compleixen les expectatives tal com es tenien marcades.

Creuers al Moll de Balears de Tarragona / Pep Escoda

Tarragona

Tot i no arribar als nivells d'abans de la pandèmia, les previsions pel sector dels creuers a Tarragona són positives. Per enguany s'han programat un total de 54 escales de creuers que fan parada a la ciutat. Aquest nombre de vaixells que fan aturada aporta un volum de més de 100.000 passatgers que aprofiten per visitar diversos indrets de la Costa Daurada. Arribats a la meitat de la temporada, avui dia ja s'han realitzat 26 escales i han arribat gairebé 65.000 persones.

El país d'origen dels turistes sol ser Espanya i Itàlia, ja que és d'on provenen la majoria d'embarcacions que fan parada a Tarragona. L'empresa naviliera més fidel a la ciutat és MSC Cruceros amb el seu creuer Magnífica, que fa escala cada diumenge al Port tarragoní. A part d'aquests dos països, també en destaquen els perfils francesos i alemanys, que alhora, són també uns dels més arrelats al turisme del territori.

Amb les obres ja començades, està previst que la nova terminal de creuers, ubicada al Moll de Balears estigui operativa a partir del maig de l'any 2024, és a dir, per l'inici de la temporada vinent. Aquest projecte d'edifici, té una superfície construïda de 2.200 m² i una inversió de 5,5 milions d'euros. Amb la creació d'aquesta infraestructura, segons la responsable comercial de Global Ports Tarragona, Alba Colet, "es podrà fer operatives en millors condicions i oferir un servei de major qualitat del que es feia fins ara a les carpes". A més, Colet també considera que "l'obra ajudarà a augmentar el nombre de naviliers interessats amb la ciutat". Les instal·lacions comptaran amb aire acondicionat, un punt de venda Dutty Free i un local de restauració, entre d'altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00