Sociedad

Alliberades quatre dones a Blanes que eren obligades a exercir la prostitució

Hi ha cinc detinguts, entre els quals, les dues caps de la organització.

Les dones eren tancades en aquests pisos i les obligaven a prostituir-se.

Les dones eren tancades en aquests pisos i les obligaven a prostituir-se. / Policia Nacional

Girona

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que explotava sexualment a dones en pisos ubicats a Blanes (Selva). L'operació s'ha saldat amb l'alliberament de quatre víctimes i la detenció de cinc integrants de la banda, incloses les dues líders, que ja han ingressat a la presó.

Les víctimes eren dones joves en situació de necessitat, principalment colombianes, que eren captades amb la promesa d'una vida millor aquí. El reclutador era l'ex-marit d'una de les dues responsables de l'organització.

Els proporcionaven la documentació i els diners necessaris per simular un viatge turístic a Espanya però quan arribaven les tancaven en pisos que gestionaven dones, les anomenades 'mamis', que les controlaven en tot moment amb càmeres de vigilància que gestionaven aquestes dones des dels seus telèfons mòbils.

A part de serveis sexuals, també proporcionaven cocaïna als clients i els beneficis eren blanquejats en un bar i una botiga d'alimentació de Blanes. La policia va començar a seguir-los la pista el mes de maig del 2022 i ha finalitzat ara amb aquests cinc registres a Blanes, l'alliberament de 4 dones i la detenció de 5 dels integrants de la banda.

Durant els escorcolls, s'han intervingut 3.000 euros en efectiu, 21 dosis de cocaïna, tres rellotges de luxe, dispositius informàtics i documentació rellevant per a la investigació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00