Sociedad

La factura de la pedregada costarà 6 milions d'euros a La Bisbal

Es van veure afectats 600 habitatges i 700 cotxes

LA BISBAL DE L'EMPORDÀ (GIRONA), 31/08/2022.- Luna de un coche dañada como consecuencia de la tormenta de granizo de ayer noche en La Bisbal de L'Empordà, Girona. EFE/David Borrat / David Borrat EFE

Girona

Avui fa un any que els habitants de La Bisbal i altres municipis del Baix Empordà van veure com en només quinze o vint minuts, una impressionant pedregada va deixar al seu pas un rastre de teulats i coberts fets malbé i pataquejats gairebé tots els cotxes que estaven aparcats al carrer. Alguns dels projectils van arribar als 11 centíemtres de diàmetre i una d'aquestes boles va provocar la mort d'una nena de 20 mesos.

Un any després, l'alcalde de La Bisbal, Òscar Aparicio, calcula que, només en aquest municipi, la factura acabarà ascendint als 6 milions d'euros. Arreglar les 37 dependències municipals afectades ja quasi frega el milió d'euros i l'import de la part privada serà d'uns cinc.

Segons Aparicio, a l'Ajuntament hi han entrat 560 expedients, bàsicament per arreglar teulades, i el nombre de cotxes amb vidres trencats o bonys a la xapa arriba als 700. No tots els expedients s'han tramitat perquè l'alt volum de feina derivada de la pedregada ha "tensionat" la resposta dels pèrits de les asseguradores, constructors de la població i la rodalia i també dels funcionaris municipals, que no han donat l'abast.

Diu l'aclade que ara mateix hi ha poc més de la meitat dels expedients tramitats i això suposa un volum de 3 milions d'euros i que queden més de 200 expedients que acabaran representant uns 2 milions d'euros més. Son diners que cobriran les asseguradores. En el cas de l'Ajuntament, el 90% dels desperfectes estan reparats però queda pendent el bar del camp de futbol vell, algunes cobertes del pavelló, l'arxiu i un habitatge de titularitat municipal; accions que el consistori afrontarà quan sigui possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00