Sociedad

Els títols de transport públic de cartró desapareixeran a la tardor

Tots els usuaris hauran d'utilitzar la T-Mobilitat, on podran carregar l'abonament que desitgin. Els suports de la T-Mobilitat seran digital, a través de l'app, de plàstic o de cartró rígid

T-usualEUROPA PRESS

Barcelona

Els títols integrats de transport públic deixaran enrere les targetes de cartró, tal com les coneixem ara. Aquestes són la T-Usual, la T-Casual, la T-grup i la T-familiar que només es podran utilitzar amb la T-Mobilitat en qualsevol dels seus suports: digital amb l'app mòbil, de plàstic o de cartró rígid recarregable.

Ara mateix, les targetes T-Jove i T-16 ja no es poden comprar en el format de cartró i banda magnètica, sinó que només es poden tenir a la T-Mobilitat. El mateix passarà aquesta tardor amb la resta de títols, tal com ha explicat l'Autoritat del Transport Metropolità. Els ciutadans s'hauran de registrar per poder utilitzar l'aplicació mòbil de la T-Mobilitat o tenir una targeta de plàstic amb xip i recarregable. Si no ho volen fer, a les màquines d'autovenda podran adquirir un suport de cartró rígid, igualment recarregable, però amb menys prestacions.

La targeta de cartró rígid no permetrà, per exemple, recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori.

Campanya informativa

L'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona inicia demà una campanya informativa sota el lema ‘Aviat, només amb la T-mobilitat’, per avisar els ciutadans dels canvis que es produiran aquesta tardor.

Imatge de la campanya informativa T-Mobilitat / ATM

El nou suport, provat amb anterioritat

El nou suport de cartró recarregable ja s'ha provat amb anterioritat, tal com ha explicat l'Autoritat del Transport Metropolità. Va ser en dues ocasions: en la passada edició del Mobile World Congress, quan es van fer 155.000 validacions (amb 24.000 usuaris), i en la de l'UITP Global Public Transport, quan es van fer 16.000 validacions (amb 2.000 usuaris).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00