Sociedad

Fundeen llança 15 projectes nous a Catalunya

Són 12 plantes fotovoltaiques i tres parcs eòlics que poden evitar quasi 250 tones de CO2 al medi ambient

Cedida

Tarragona

Fundeen, la plataforma de coinversió de projectes d'energia renovable, ha llançat 15 projectes més a Catalunya: concretament, dotze plantes fotovoltaiques i tres parcs eòlics que ja estan en fase inicial de reserves i impliquen més de 400 municipis.

Els projectes de plantes fotovoltaiques (Carna, Camila, Sant Roc, els Vilars, els Garidens, la Montsona 1, Batea, Corbera, els Arcs, Gandesa, Torregassa, la Monstsona2) sumen un total de 381,29 MW, la qual cosa suposa evitar 183.651 tones de CO₂ a l'any. La inversió total és de gairebé 230 milions d'euros.

Pel que fa als tres projectes eòlics (Les Basses Roges 3, les Estrebades, les Alzinetes), situats principalment a la comarca del Segrià, compten amb més de 85MW i una producció anual de 635.148MWh. L'energia renovable produïda per les instal·lacions evitarà l'emissió anual de 63.051 tones de CO₂.

El promotor, Forestalia, ofereix als inversors locals l'oportunitat de participar en el finançament de cadascun dels projectes locals des de 500€ per inversor. En total, hi ha més d'un milió d'habitants amb possibilitat d'invertir en aquests projectes.

Panells solars

Adrián Bautista, CEO i cofundador de Fundeen, destaca l’aposta pel territori català: “tenim 30 projectes en cartera i volem democratitzar el procés d'inversió; És per això pel que oferim als habitants de la zona l'oportunitat de participar-hi directament".

Ampliació del termini per les inversions en energia renovable

Recentment, el Ministeri de Transició Ecològica ha anunciat una ampliació de sis mesos als promotors per poder complir amb les exigències imposades pel Govern. Aquesta nova pròrroga servirà per salvar més de 43.000 milions d'inversió en el sector de les renovables. Els parcs eòlics i solars tindran fins al 25 de gener vinent per aconseguir els permisos de construcció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00