Economía y negocios

Eleccions a la Cambra de Barcelona: Santacreu s'imposa a la llista independentista

La candidatura de "Va d'Empresa" obté 26 cadires, mentre que "Eines de País - Un Pas Més" es queda amb 21

Josep Santacreu, en una fotografia d'arxiu.

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona canvia de color. Segons els resultats provisionals de les eleccions que s'han celebrat aquesta setmana, la candidatura "Va d'Empresa", liderada per l’exdirector general de DKV, Josep Santacreu, s’ha imposat a la llista independentista “Eines de País - Un Pas Més”, que ha governat la institució durant els últims quatre anys. Representants de les seves llistes han guanyat 26 dels 52 seients que hi havia en joc per votació directa. A més, però, confien aconseguir el suport dels cinc candidats independents que han guanyat als seus epígrafs. Al ple de la Cambra, on hi ha 60 cadires, molt probablement també comptaran amb sis vots més, dels sis representants que designen directament les patronals Foment del Treball i Pimec. Per tant, Josep Santacreu és el candidat més ben posicionat per ser elegit nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Entre els membres de “Va d’Empresa” que han guanyat el seu epígraf hi ha companyies com Factor Energia o Casa Ametller i també té afinitat amb candidats independents com el Banc de Sabadell o els aparcaments SABA. D'altra banda, la candidatura independentista "Eines de País - Un Pas Més" ha obtingut 21 cadires. Han guanyat el seu epígraf l'actual presidenta, Mònica Roca, el vicepresident Toni Fitó, o l’exdirectiu d’Esquerra Joan Puigcercós. Qui s'ha quedat fora a la categoria d'empreses de material de transport és l'expresident de la institució i diputats de Junts, Joan Canadell.

Després de cinc dies de votació telemàtica i un de presencial, la participació amb prou feines ha arribat al 2,8%, lluny de les darreres eleccions del 2019, quan va superar el 4,5% perquè la llista independentista va aconseguir mobilitzar molts vots.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00