Sociedad

La Ventana celebra 30 anys amb una edició especial al Teatre Victòria

Carles Francino ha estat acompanyat per Xavier Sardà i Gemma Nierga que també van estar al capdavant d'aquest programa

Barcelona

Aquest divendres SER Catalunya ha estat de festa perquè el programa La Ventana ha fet 30 anys i ho ha celebrat amb una edició especial al Teatre Victòria de Barcelona. A l'escenari hi han estat els tres presentadors que aquest programa líder d'audiència ha tingut al llarg de la seva història: Xavier Sardà, Gemma Nierga i Carles Francino. Pels micròfons de la SER han passat també col·laboradors de les diferents etapes del programa.

La Ventana s'ha obert al Teatre Victòria a les 4 de la tarda. Sobre l'escenari, els tres presentadors que ha tingut aquest programa, que va néixer i es va idear a Ràdio Barcelona, des d'on s'ha realitzat bona part d'aquests 30 anys. Va arrencar l'any 1993 amb Xavier Sardà, va continuar amb Gemma Nierga i segueix amb Carles Francino. Aquesta tarda també hi han estat Boris Izaguirre, Carmen Colino, Jordi Martí, Andreu Buenafuente, Isaías Lafuente, Javier del Pino, Juanjo Millàs, Benjamín Prado, Iñaki de la Torre, Toni Martínez i Especialistas Secundarios.

Una finestra al futur

En una entrevista a l'Aquí Catalunya, el director de La Ventana, Carles Francino, ha assegurat que el principal fil conductor dels 30 anys de La Ventana és la Ràdio, "la vida en temps real". "Em fa molta il·lusió fer un programa juntament amb el Xavier Sardà i la Gemma Nierga, farem les tres hores els tres junts. Hi haurà també un munt de col·laboradors d'èpoques diferents com el Boris Izaguirre, l'Andreu Buenafuente, amb actuacions musicals com Silvia Pérez Cruz o els Estopa, per parlar com han estat aquests 30 anys, però intentant veure com seran els propers 30".

Des del migdia han començat a arribar personalitats destacades i col·laboradors històrics de La Ventana i també de la Cadena SER al Teatre Victòria per celebrar plegats el 30 aniversari del programa que s'ha pogut seguir, també, per la web i per les xarxes amb les etiquetes #30anysambtu i #30añoscontigo.

Amb l'emoció a flor de pell, Francino ha arrencat el programa recordant els oients l'inici del programa fa 30 anys amb l'entrevista que Xavier Sardà i el Sr. Casamajor li van fer a Miguel Bosé i com Gemma Nierga va rebre el testimoni del programa de la mà del Sr. Casamajor ballant un vals. La primera hora de l'especial ha estat un recorregut per la història de La Ventana amb la participació d'Andreu Buenafuente, Boris Izaguirre, Isaias Lafuente, Carmen Colino i Jordi Martí, figures icòniques que han deixat la seva empremta al programa al llarg dels anys.

Juan Carlos Ortega ens ha "descobert" l'autèntic origen de La Ventana de Xavier Sardà d'inspiració alemanya i els "nervis" de Gemma Nierga durant el seu primer programa.

A les 17.00 hores, ha arribat les intervencions destacades de Javier del Pino i Juan José Millás per després donar pas a l'humor de la mà de Toni Martínez, Especialistes Secundaris i, novament, Isaías Lafuente amb la seva coneguda "Unitat de Vigilància".

Xavier Sardà, Carles Francino i Gemma Nierga durant l'especial 30 aniversari

Finalment, a les 18.00 hores, la música ha envoltat el Teatre Victòria amb la participació d'Iñaki de la Torre i Benjamín Prado, i les actuacions en directe d'artistes de renom com Silvia Pérez Cruz, Estopa i Arkano.

Silvia Pérez Cruz durant la seva actuació

Aquesta trobada al Teatre Victòria ha estat una cita imprescindible per a tots els amants de la ràdio i seguidors del programa.

Des de l'inici del 1993, La Ventana ha estat testimoni i narradora de la història recent d'Espanya, i ha entretingut, acompanyat i format part de la vida quotidiana de milers d'oients. Amb aquest especial, no només s'ha celebrat un aniversari, sinó l'essència mateixa d'un programa que, després de 30 anys, continua sent el referent de les tardes de ràdio al nostre país.

'La Ventana 30 anys' des del Teatre Victòria de Barcelona ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i Aldi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00