Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Quim Mandado: "Sé que a molta gent li agradaria, però Sangtraït no tornarà"

El cantant de la mítica banda de heavy torna als escenaris amb una nova formació amb dos dels seus fills

ENTREVISTA. Quim Mandado

ENTREVISTA. Quim Mandado

20:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695463748187/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Sangtraït no torna, torna en Quim Mandado" i, de moment, és el que "més s'assembla" al que va ser la banda de heavy més popular de Catalunya, diu el cantant i baixista en una entrevista al 'Tot és comèdia'. Sobre els motius que van provocar la ruptura del grup de La Jonquera fa vint anys: "quan portes molt de temps fent una cosa i per coses personals que hi havia entremig, algú va dir "i si ho deixem, què passa?", i tothom va dir doncs ho deixem" diu en Mandado i afegeix: "jo sé que a molta gent li agradaria, però Sangtraït no tornarà".

No tornarà Sangtraït, pero sí que tornarà a sonar en directe el seu repertori. La nova banda que ha muntat Quim Mandado amb els seus dos fills Ferran (guitarra) i Guillem (bateria) i l'històric guitarrista Joan Cardoner (col·laborador habitual de Mandado) s'encarrega de mantenir vius el clàssics de Sangtraït com 'L'home que volia ser ocell', 'Somnis entre boires' o 'Els senyors de les pedres', que formen part de la banda sonora dels anys 80 i 90. Discos que van gravar amb la discogràfica Picap. També toquen temes dels àlbums en solitari de Mandado i l'altre grup que va fundar anys després de la dissolució de Sangtraït, Els Guardians del Pont.

Mamar heavy

Els fills d'en Quim Mandado han mamat el heavy des de petits, "recordo d'estar al bressol i sentir com el pare composava el seu primer disc en solitari". Reconeixen que no hi ha gaires joves de les seves edats (19 i 23 anys) que els agradi el rock dur, "escolten més reggaeton". Això sí, hi ha excepcions sonades que, segons ells, poden fer forat, com la Jim, la guanyadora de l'última edició d'Eufòria, que va cantar 'Somnis entre boires' en una gala del talent, "m'he trobat gent que m'ha dit que no havia escoltat mai Sangtraït i en sentir Eufòria n'ha començat a escoltar algunes cançons', diu un dels fills.

Per Quim Mandado, "la imatge que sol tenir la gent dels heavys és que son uns bruts, degenerats, drogaddictes, mala gent. Nosaltres amb Sangtraït ens va passar algunes vegades que arribàvem a un poble per actuar i ens trobàvem que totes les botigues estaven tancades perquè veníem a tocar els melenuts!. Espero que aquesta imatge vagi canviant perquè hem d'anar millorant l'espècie. Jo t'asseguro que la gent del heavy és molt més sana que d'altres".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00