Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Joan Puigcercós: "A Puigdemont el van enganyar"

L'expresident d'ERC considera a Aquí Catalunya que la via unilateral no és possible i que la via del diàleg d'ERC és lenta, però realista

Joan Puigcercós, a l'Aquí Catalunya

Barcelona

Joan Puigcercós, al ser preguntat pels fets posteriors a la declaració unilateral d'independència del 27 d'octubre del 2017, ha declarat que creu que Carles Puigdemont va ser enganyat pel govern espanyol en un suposat tracte on si el president es feia enrere, hi hauria una rebaixa de la tensió general i una obertura al diàleg i a la negociació. Com avui podem confirmar, la resposta del govern de Mariano Rajoy va ser totalment la contrària, el qual va actuar de forma contundent fins a culminar amb l'aplicació de l'article 155.

Pel que fa a la situació actual, Puigcercós creu que "ERC ha assumit una dosi de realisme que Junts no ha assumit", i lamenta que la via que han escollit els republicans "és realista, però poc èpica", mentre que la de Junts "manté un discurs molt fantasiós que pot semblar èpic". L'exdirigent republicà ha denunciat que són els de Puigdemont qui posen difícil el retrobament amb ERC, ja que "hi ha una concepció per part de la dreta catalana que si ells no ostenten el poder, aquest és il·legítim".

Puigcercós veu la llei d'amnistia que està sent acordada entre els partits independentistes i el PSOE com una manera de "posar el rellotge a zero i intentar posar en el carril polític una situació que mai hauria d'haver sortit de la política". Tot i això, lamenta que en els últims 10 anys només hi ha hagut propostes per la part catalana, i mai per part de l'Estat espanyol.

Un acord amb l'Estat per la realització d'un referèndum és vist més llunyà per Puigcercós, però creu firmament que el "sí" guanyaria amb contundència, tot i que a les eleccions als partits independentistes els hi costa arribar al 50% de vots, "ja que quan votem, votem més coses que independència sí o no".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00