Sociedad

La línia R3 de Rodalies estarà tallada més de tres mesos per les obres de desdoblament entre Parets i La Garriga

A partir del 12 d'octubre i fins a finals de gener, els 12.000 usuaris d'aquest tram tindran un servei alternatiu d'autobusos

Santi Vila espera ara que l'Estat compleixi els acords i comenci a treballar en el desdoblament de la R3 / Vilaró, Lluís ACN

Barcelona

La línia R3 de Rodalies estarà tallada del 12 d’octubre fins a finals del mes de gener per les obres de desdoblament que s’estan fent entre Parets del Vallès i La Garriga. Renfe habilitarà un servei d’autobusos que cobriran el tram sense servei ferroviari i també autocars directes a Barcelona per als 12.000 usuaris que es veuran afectats. A l'estiu de l'any que ve, la línia es tornarà a tallar i serà una interrupció de la circulació de més durada que la d'aquesta tardor.

Aquest tram és el primer que està en obres entre Montcada i Vic i les previsions del ministeri de Transports són que a finals del 2025 ja estiguin en funcionament les dues vies entre Parets i La Garriga.

Autobusos per salvar la interrupció

Renfe ha preparat un pla de transport alternatiu per als viatgers afectats per aquest tall que en les primeres setmanes afectarà el recorregut entre Mollet i Figaró i, a partir del mes de novembre, entre Parets i Figaró.

Segons fonts del ministeri de Transports, entre el 12 i el 31 d'octubre hi haurà trens entre l'Hospitalet i Mollet Santa Rosa i entre Figaró i Puigcerdà. El tram sense servei ferroviari es cobrirà amb autobusos. N'hi haurà de directes entre Mollet Santa Rosa i Centelles per salvar el tram tallat, altres que faran les mateixes parades que fa el tren habitualment i també autocars que permetran anar des de La Garriga i des de Centelles fins a Barcelona, fins l'estació de Sagrera-Meridiana, a les hores punta.

A partir del mes de novembre i fins a finals de gener, hi haurà trens entre l'Hospitalet i Parets del Vallès i entre Figaró i Puigcerdà. Per salvar el tram tallat es mantindran els autobusos que, en aquest cas faran aquests recorreguts: n'hi haurà de directes entre Parets del Vallès i Centelles per salvar el tram tallat, altres que faran les mateixes parades que fa el tren habitualment i també autocars que permetran anar des de La Garriga i des de Centelles fins a Barcelona, fins l'estació de Sagrera-Meridiana, a les hores punta.

Els horaris dels trens i els autobusos s'ajustaran perquè els usuaris que hagin de fer transbordament entre els dos sistemes de transport no hagin d'esperar massa.

Fonts del ministeri apunten que en totes les poblacions afectades pel tall hi ha també l'opció d'anar a buscar una altra línia de Rodalies, l'R2, que també passa per aquells municipis.

Traçat totalment tancat

Els treballs de desdoblament de la línia R3 entre Parets i La Garriga permetran disposar de dues vies en aquest tram, de manera que hi podran circular més trens i reduir el temps de recorregut. Però també eliminaran dos passos a nivell que hi ha mateix a La Garriga i ja no s'hauran de creuar les vies per anar d'una andana a l'altra, sinó que es construiran passos inferiors, augmentant la seguretat.

El projecte també inclou el tancament del traçat ferroviari, de manera que serà més difícil que les persones puguin creuar les vies. El tram que es tancarà inclou el pas que van utilitzar els 4 joves que aquest mes de setembre van morir atropellats per un tren a Montmeló.

Les obres del desdoblament inclouen la construcció d'una nova estació soterrada a Parets del Vallès i abans del tall d'aquesta tardor s'ha hagut de fer un taller provisional a Ripoll per poder fer el manteniment dels trens que no podran arribar als habituals de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00