Ocio y cultura

El cant de la Sibil·la i la llegenda de Carlemany, units en una novel·la on "la fantasia irromp en la realitat"

Mar Bosch Oliveras publica 'Sibil·la i l'espasa de la fi del món' dins del projecte de recuperació del cant de la Sibil·la a la catedral de Girona

Mar Bosch Oliveras i Martí Ferrer als estudis de Ràdio Girona.

Mar Bosch Oliveras i Martí Ferrer als estudis de Ràdio Girona. / R.M.P.

Girona

Mar Bosch Oliveras acaba de publicar 'Sibil·la i l'espasa de la fi del món'. Un thriller adolescent que forma part d'un projecte més ampli per consolidar la recuperació del cant de la Sibil·la a la catedral de Girona -engegat el 2021 per la Capella Polifònica de Girona- i que també implicarà l'elaboració d'un podcast adreçat a lectors i docents que vulguin treballar el llibre i d'un joc per smartphone i ordinador per identificar fragments de diverses parts dels Països Catalans d'aquest cant ancestral.

A la novel·la, il·lustrada per la també gironina Emma Pumarola i editada per Ficta Edicions i la Capella Polifònica de Girona- una jove recent arribada a Girona, la Lina, entra a formar part de la coral infantil de la Capella, la GiroNins, gairebé al mateix temps que descobreix que té uns certs poders. Son els que l'ajudaran a transitar per una història que barreja els versos d'aquest cant prohibit pel concili de Trento (1563) amb la llegenda de Carlemany i el poder de l'amistat, un còctel que pot contribuir a salvar el món.

N'hem parlat a l'Aquí Girona amb l'autora, Marc Bosch Oliveras, i l'editor, Martí Ferrer, que també és el director de la coral GiroNins. El llibre es presenta aquest dissabte a les 12 al claustre de la Catedral, que també és un dels escenaris clau de la novel·la.

Mar Bosch Oliveras i Martí Ferrer, autora i editor de 'Sibil·la i l'espasa de la fi del món'

16:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1697622966475/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

'Aquí Girona' és un programa diari de Ràdio Girona que s'emet cada dia de 15:00 a 16:00.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00