Vídeo

EL ABIERTO Análisis de la actualidad con Eduardo Madina, Elena Pisonero y Esther Vera

Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Quins dels lesionats arriben al clàssic?

A cinc dies del partit contra el Reial Madrid, hi ha quatre jugadors que tenen opcions de poder arribar a la cita

MALLORCA, SPAIN - SEPTEMBER 26: Robert Lewandowski of FC Barcelona looks on during the LaLiga EA Sports match between RCD Mallorca and FC Barcelona at Estadi de Son Moix on September 26, 2023 in Mallorca, Spain. (Photo by Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images) / Quality Sport Images

Barcelona

Dels sis jugadors que el FC Barcelona té a l'infermeria, només quatre tenen opcions reals d'arribar al clàssic del proper dissabte: Pedri, Lewandowski, Raphinha i De Jong. En canvi es descarta la presència de Koundé i Sergi Roberto. A hores d'ara, ni Xavi ni els metges saben amb quants dels que sí poden arribar podrà comptar, perquè encara és molt aviat i s'ha de veure quina és la seva evolució durant aquests dies.

Lewandowski

Es troba millor de l'esquinç al turmell, però ell ara mateix té molt clar que no vol forçar. És un clàssic, té moltes ganes de jugar, però també és molt conscient que no és la final de la Champions i que una recaiguda d'un esquinç el podria perjudicar moltíssim. Ara mateix, la data que té al seu cap és el 4 de novembre, el partit a Anoeta contra la Reial Societat, per intentar arribar al 100%. Ara bé, si aquesta setmana millora molt, tampoc es descarta que el polonès estigui disponible almenys per uns minuts. Però a hores d'ara, aquesta és la seva visió: parlant amb diferents persones del seu entorn, el missatge és clarissim: la temporada és molt llarga i ara mateix Lewandowski no està disposat a correr ni un 1% de risc.

Pedri

Fa dies que el canari trepitja gespa i toca pilota, està molt millor i demà fa dos mesos de la seva lesió (al recte anterior de la cama dreta), però també és molt conscient que no ha de forçar, té certa por per l'historial de lesions que ha patit últimament, i el seu representant també li insisteix moltíssim, tant a ell com al club, que s'ha d'anar amb màxima prudència. Tot apunta que es podrà recuperar per dissabte, fins i tot potser per tenir uns minuts dimecres a la Champions, però tampoc es pot assegurar res al 100%.

De Jong

També s'anirà amb màxima prudència amb l'holandès perquè la lesió és delicada. És una lesió a la sindesmosi tibioperonea distal del turmell dret (és el lligament que uneix tíbia i peroné per sobre del turmell) i s'ha de vigilar molt. Avui fa just un mes que se la va fer, i els experts parlaven d'un mes i mig de baixa aproximadament, però veurem com evoluciona aquesta setmana. De tota manera, cal remarcar que els doctors que hem consultat deixen clar que és una lesió que s'ha de curar i cicatritzar molt bé perquè sinó pot tenir conseqüències molt negatives per al jugador.

Raphina

El brasiler té una lesió musucular al biceps femoral de la cuixa dreta. Diumenge que ve es compleix un mes d'aquesta lesió, per tant al clàssic encara no farà un mes. L'evolució és bona però si arriba, segur que no ho farà al 100%. És un altre cas que no està gens clar de cara al partit contra el Reial Madrid i, remarquen des del vestidor, que seran molt importants els entrenaments que pugui fer al tram final d'aquesta setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00