Sociedad

La Generalitat dobla les freqüències de bus entre Girona i Sarrià de Ter

El Departament vol augmentar un 30% els usuaris, que a dia d'avui freguen el milió de passatgers

Un autobús que cobreix la línia L6, aquest matí a l'Avinguda Ramon Folch

Un autobús que cobreix la línia L6, aquest matí a l'Avinguda Ramon Folch / BAF

Girona

Les freqüències de l'L6 entre Girona, Sarrià del Ter i Sant Julià de Ramis es doblaran a partir de la setmana que ve. La Generalitat, la Teisa (l'empresa encarregada del servei) i els municipis de Sant Julià, Sarrià de Ter i Girona han reforçat aquesta línia que ara utilitzen un milió d'usuaris. Amb aquestes freqüències dobles volen arribar fins al milió tres-cents usuaris en els mesos vinents.

Aquesta línia connecta Sarrià per dues branques. Per una banda, surt de Correus, passa per Pedret, enfila fins a Pont Major i arriba a Sarrià passant el Pont de l'Aigua; i, per altra banda, surt de Correus, va cap a la Devesa, passa per l'Hospital Trueta i fins a Sarrià. Fins ara sortia un bus de Girona cada 15 minuts per banda. I ara, sortirà cada set minuts i mig durant els dies laborals. El cap de setmana hi haurà un bus per cada banda cada 30 minuts.

Una altra novetat és que abans tota la ruta es deia L6. Ara, el trajecte per la banda de l'Hospital Trueta es dirà L16; i la de Pedret i Pont Major es continuarà dient L6.

L'ampliació serà efectiva a partir del dia 13, dilluns vinent, i suposarà que la flota d'autobusos augmenti dos busos més, que seran híbrids, caminant cap a la descarbonització, i en consonància en altres mesures que s'han pres en els últims anys. Suposarà mig milió d'euros, que pagarà la Generalitat i el mateix preu del bitllet.

El director general de transports de la Generalitat, Oriol Martori, ha dit que era important perquè el transport públic genera cohesió social, i també perquè es conecten centres educatius i assistencials. També ha destacat que actualment s’estan batent rècords en transport públic.

Per altra banda, la regidora i tinenta d'alcalde, Cristina Andreu, ha sigut particularment clara. Ha dit que si Girona vol ser sostenible també ho han de ser els municipis limítrofs i que si es vol una mobilitat sostenible, s'ha d'invertir; i l'alcalde de Sarrià del Ter, Isaac Ramió ha destacat les millores en els horaris a primera hora del matí i a última hora del vespre i ha celebrat la decisió.

També més freqüències per anar a la UAB

També s'han anunciat millores en una altra línia. En aquest cas, en la línia que connecta Girona, Salt i la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins ara només hi havia una freqüència d'anada i de tornada al dia. Ara n'hi haurà tres, els dies laborables. Sortirà un bus de Girona a les 7:30, a 13:15 i a les 17:45; i de Bellaterra, sortirà un bus a les 8:50, a les 14:30 i a les 19:05.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha dit que la millora en el servei del transport públic és "la línia a seguir" per a totes les administracions, ja que servirà per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire. En aquest cas, el servei el fa Sagalés i ja està en funcionament des de l'inici d'aquest curs escolar.

Així ho hem explicat a l'Aquí Girona:

La Generalitat dobla les freqüències de bus entre Girona i Sarrià de Ter

07:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699367801021/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00